Bakken ligger ved siden av E6 i Lørenskog kommune, øst for Oslo.

Betonmast og Isachsen bygger innendørs skianlegg

Isachsen Anlegg tar seg av grunnarbeidet og Betonmast Romerike av bygningsmassen når et innendørs skianlegg til mange hundre millioner skal på plass i Lørenskog (Akershus).

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

BetonmastHæhre-bedriften Betonmast Romerike signerte i august avtale med Vinterparken om bygging av det nye innendørs skianlegget Snø i Akershus som skal stå ferdig i 2019. Kontrakten er en totalentreprise på 700 millioner kroner.

Etter en lang utviklingsprosess, er nå kontrakten signert for det nye innendørs skianlegget som blir på totalt 50.000 kvadratmeter.

Snø skal ha en sterk miljøprofil med fokus på å redusere energiforbruk og gjenvinne energi. Sammen med andre bygg i prosjektet, skal bygget levere mer energi enn det blir tilført.

500 meter lang alpinbakke

Det innendørs skianlegget skal bestå av to kilometer langrennsløyper og en alpinbakke som er 500 meter lang, med 90 meter fall. Bredden blir på 100 til 40 meter, fordelt på tre løp. Det skal også bygges et tilliggende bygg med servicetilbud til hallen, som utstyrsleie, butikker, servering, treningssenter og kontorer.

- I perioden fra desember 2015 frem til kontraktsignering, har vi hatt en meget tett og lærerik prosess med byggherreorganisasjonen. Gjennom samarbeid, åpenhet og tillit har vi utviklet oss selv og prosjektet. Dette er en arbeidsform vi liker og er gode på. Erfaringsmessig vet vi at det er verdiskapende for begge parter, sier Stein Erik Pedersen, daglig leder i Betonmast Romerike.

- Et referanseprosjekt å vise verden

- Snø er på mange måter et banebrytende prosjekt, og etter vurdering av flere entreprenører, ble BetonmastHæhre valgt for gjennomføring av byggeprosjektet. BetonmastHæhre er et profesjonelt og løsningsorientert selskap som har vist god samarbeidsvilje og positiv innstilling i en optimaliseringsfase, ledet av prosjektdirektør Lars. P. Thorbjørnsen. Vi ser frem til fortsettelsen av dette i gjennomføringsfasen, sier Erik Hammer, adm.dir. i Vinterparken Holding AS i en nyhetsmelding.

Peter Sandrup, leder av divisjon Bygg i BetonmastHæhre, er mildt sagt fornøyd med å få oppdraget:

- Vi er utrolig ydmyke, og ikke rent lite stolte over å ha fått tillit av Vinterparken til å gjennomføre dette spektakulære prosjektet. Det er absolutt ikke hver dag det bygges innendørs skianlegg i Norge. Prosjektet vil for oss bli et utstillingsvindu og et referanseprosjekt som vi kan vise til hele verden. BetonmastHæhre er et konsern som besitter veldig mye utviklings- og entreprenørkompetanse. Jeg er meget godt fornøyd med at vi nå får bruke denne kompetansen på et så spennende og ikke minst krevende prosjekt, sier han.

Etter planen skal entreprenøren være i gang på plassen innen nyttår. Råbyggsleveransen er planlagt 2. kvartal 2018 og prosjektet skal ferdigstilles ved utgangen av 2019. Isachsen Anlegg vil ta seg av grunnarbeidet og Halvorsen & Reine er arkitekter på prosjektet.

Powered by Labrador CMS