KNUST: Bilen til Thomas Lysne ble knust etter at en lastebil dundret i den på E6 ut av Oslo torsdag formiddag.

Fikk bilen knust på E6

Thomas Lysne (34) var på vei ut av Oslo på E6 da bilen hans havarerte. Selv om bilen sto helt ute av veibanen, gikk det bare noen minutter før det kom en lastebil og knuste bilen hans.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Ulykken skjedde midt på dagen torsdag ved Lambertseter på E6 ut av Oslo. Selv om det er midt i fellesferien dundret trafikken forbi.

- Jeg gikk så langt jeg turte for å sette ut varseltrekanten. Selv om den sto ute bremset ikke trafikken ned i det hele tatt, sier Thomas Lysne.

Selv om hele bilen sto utenfor kjørebanen bestemte han seg derfor å komme seg vekk fra bilen. Det er en avgjørelse som kan ha spart livet hans.

Etter bare noen få minutter kom en lastebil med skap i stor fart i høyre felt. Han traff først Lysnes bil, før lastebilen ble kastet over i feltet ved siden.

Der lå en semi som hadde sett hva som var i ferd med å skje og deretter lagt seg så langt til høyre som mulig. Likevel ble lastebilen som forårsaket ulykken kastet inn i semi’en og laget stor flenge i skapet på den.

Tenkt på det

- Jeg har mistet noen på E6 en gang før. Den opplevelsen å gå tilbake å hente det den gang skremte meg. Det gikk så fort og bilistene slakket ikke av på gassen i det hele tatt, sier Lysne.

Hans oppfordring er derfor å komme seg så lang vekk fra bilen som mulig om uhellet skulle være ute. Det reddet livet hans denne gangen.

Bilen han kjørte var en Toyota HiAce han bruker i jobben. På tross av at bilen var kastet rundt i veibanen og hele varerommet og taket var flerret opp var førerkupen noenlunde inntakt.

Oppfordringen fra Thomas Lysne er likevel krystallklar.

- Få med deg alt levende i bilen ut og vekk fra bilen. Og ser du noen som står med stopp langs veien – senk farten!

Powered by Labrador CMS