Oslofjordtunnelen stenges i minst to til tre uker

Oslofjordtunnelen blir stengt i minst to til tre uker. Det er Statens vegvesens vurdering etter å ha kartlagt skadene etter en lastebilbrann fredag 5. mai.

Publisert Sist oppdatert

- Hvis alt går etter planen, håper vi å kunne åpne tunnelen igjen om to til tre uker. Det er vår vurdering nå, etter å ha kartlagt skadeomfanget, sier avdelingsdirektør Nils Audun Karbø i Statens vegvesen.

Omfattende skader

Skadene i tunnelen er omfattende. 500 meter av den drøyt sju kilometer lange tunnelen er skadd. 300 meter er helt utbrent. Utbedring av skadene vil ta tid.

- Det utviklet seg ekstrem varme som følge av brannen i lastebilen. Dette medførte blant annet store skader på tunnelhvelvingen, kabler i tunnelen, isolasjonen bak hvelvingen og veidekket, sier Karbø.

Tre ble tatt hånd om

Statens vegvesen startet reparasjonsarbeidet lørdag 6. mai.

Det er omkjøring via Oslo eller riksvei 19 fergeforbindelsen Horten – Moss frem til tunnelen åpnes igjen.

Det var fredag ettermiddag kl. 17.50 at brannen oppsto. Hendelsen ble oppdaget av Statens vegvesens automatiske hendelsesdetektering i tunnelen, og ble også raskt varslet av publikum som befant seg der. Nødetatene var på plass etter kort tid og tre personer ble tatt hånd om av helsevesenet, opplyser Statens vegvesen.