På to dager er det allerede kjørt inn 500 tonn med sprengstein og tilsvarende mengde med 20-120 kult.
På to dager er det allerede kjørt inn 500 tonn med sprengstein og tilsvarende mengde med 20-120 kult.

Pon lanserer fosilfritt demoanlegg

Storsatsning på energibesparende maskiner hos Pon Equipment.

Publisert Sist oppdatert

Pon Equipment åpner lørdag 11. februar sitt nye demoanlegg på det nye hovedanlegget på Berger i Skedsmo.

19 mål tomt blir omgjort til demofelt som skal benyttes til mange ulike formål frem til sommeren 2017. Det fylles på med sprengt stein og kult, slik at man får reelle forhold å kjøre maskinene under. Formålet med demoanlegget er å sette sikkerhet, lønnsomhet, miljø og teknologi i fokus, skriver Pon i en pressemelding.

Fokus på teknologi

- Demo er ikke hva det engang var, og med det nye demofeltet vårt er vi godt utrustet til å vise frem den integrerte teknologien som er i Cat-maskinene. Teknologi er kommet for å bli, og det handler om å optimalisere produksjonen både for fører og bedriften med lavest kost per produsert tonn. Via profesjonell gjennomgang av maskinene ønsker Pon å vise at integrert teknologi er et godt verktøy for at kunden kan øke sine marginer, og kutte kostnadene. Profesjonell gjennomgang av maskinene er viktig, og for at våre kunder skal kunne tjene mest må de også kunne utnytte maskinen best mulig, sier Espen Paulseth, markedsdirektør i Pon Equipment.

På demoanlegget blir det satt inn Cat-gravemaskiner og Cat hjulgravere i ulike størrelser, både med og uten maskinstyring, samt følgende maskiner:

  • Utvalgte M-serie hjullastere fra Cat 906M opp til Cat 972M. Alle medium hjullastere (Cat 950M til 982) har integrert «CPM: Cat Production Measurement»
  • Cat 336FL XE: Dette er en hybrid maskin med både CPM for beltegravere og 2D-gravesystemet «CCG: Cat Grade Control»
  • Cat valsetog med integrert kompakteringsteknologi og full dokumentasjonssystem.

Fokus på sikkerhet og miljø

- På det nye demofeltet står sikkerhet og miljø i fokus. Pon er opptatt av sikkerhet og å få alle trygt hjem, hver dag, og det er viktig for oss å ivareta «safety first» også på det nye demoanlegget. I tillegg blir dette et fosiltfritt demoanlegg. Vi ønsker å vise at anleggsmotorer og utslipp fra anleggsmaskiner ikke er ikke hva det engang var og at fosiltfritt drivstoff er bare en liten del av det å forurense mindre. Cat-maskinene har det siste innen utslippsteknologi med svært lave utslipp og forbruk som gjør at du får mer ut av hver liter med drivstoff, sier Erik Sollerud, administrerende direktør i Pon Equipment.

Han peker på kjørestil, -oppsett og planlegging:

- Maskinene har Steg IV Final-motorer som forurenser svært lite. Faktorer som kjørestil, kjøreoppsett og planlegging er avgjørende for virksomhetens lønnsomhet, og her kan Pons nye demoanlegg bidra gjennom opplæring og vise frem integrert teknologi i maskinene og systemer som har innvirkning på disse faktorene. Med dagens priser på drivstoff er det viktig med optimalisering og der det er krav til fosilfritt vil gevinsten være enda høyere.