Hæhre blir med i stadig større gruppesammensetninger innen bygg og anlegg.
Hæhre blir med i stadig større gruppesammensetninger innen bygg og anlegg.

Ny kjempe-entreprenør i Norge

Betonmast og Hæhre Isachsen Gruppen slår seg sammen. Investorer som Øystein Stray Spetalen, Celina Midelfart og Arne Fredly er med på eiersiden i det nye selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Det sammenslåtte selskapet vil bli Norges femte største entreprenør med over 2200 ansatte og ni milliarder i omsetning. Dette skriver Dagens Næringsliv.

- Det er viktig å bli en stor aktør slik at det sammenslåtte konsernet kan ta de store prosjektene vi vil være med på. Vi har betydelige vekstambisjoner, sier Albert Hæhre, som vil sitte i konsernledelsen og fortsetter som administrerende direktør i Hæhre Entreprenør.

Betonmast bygger boliger, skoler og offentlige bygg, mens Hæhre som kjent er sterk på anleggssiden, spesielt på veiutbygging.

Det nye selskaper får navnet Betonmast Hæhre og får rundt 2200 ansatte.

- I år vil selskapet omsette for over ni milliarder kroner, sier Betonmast-sjef Jørgen Evensen som blir konsernsjef i det nye selskapet.

I 2015 var det kun tre entreprenørselskaper som omsatte for over ti milliarder i Norge; Veidekke, AF Gruppen, Skanska Norge, mens det fjerde største, NCC Construction omsatte for 8,9 milliarder kroner, ifølge DN.

Albert Hæhre og hans medbedrifter og -investorer har vekstplaner.
Albert Hæhre og hans medbedrifter og -investorer har vekstplaner.

Det nye store norske entreprenørkonsernet har flere kjente investorer med seg gjennom sine investeringsselskaper.

Blant annet vil Øystein Stray Spetalen sitte med en eierandel på åtte prosent. Søsknene Celina og Hermine Midelfart vil kontrollere 0,4 prosent av konsernet. Investor Arne Fredly får en eierandel på 0,3 prosent.

Den største eieren bli Albert Hæhre med familien med 21 prosent.