PÅKOSTET: Thorbjørn Klock har to identiske Scania R730 med Istrail påbygg.
PÅKOSTET: Thorbjørn Klock har to identiske Scania R730 med Istrail påbygg.

Avdød lillesøster er alltid med

OSLO: For fem år siden døde Elén Sæterdalen helt uventet. Hun ble bare 25 år. Nå er bildet og minnet om henne med storebror Thorbjørn Klock på jobb hver dag.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden starten av 2000-tallet har Thorbjørn Klock (45) drevet med transport. Da startet han og en kollega med renovasjonskjøring i hjemkommunen Bærum. Det skal de drive med til våren neste år når deres kontrakt går ut.

Thorbjørn Klock hadde et svært nært forhold til lillesøster. Attpåklatten ble fort et midtpunkt, både for storebror og hans kompiser.
På mange måter ble han en «reservepappa» for henne. Derfor kom det som et ekstra stort sjokk da hun døde brått og uventet.

Massive blodpropper i lungene gjorde at livet ikke sto til å redde for fem år siden. I etterkant av dødsfallet viste det seg at Elén led av en uvanlig blodsykdom. Den gjorde at blodet levret seg mye fortere enn på en frisk person.

Glad i biler

Akkurat som storebror var Elén glad i biler. Også store tunge biler. Og hun elsket å tegne og drev med motivlakkering.

Derfor ble det åpenbart for Thorbjørn Klock da han skulle bytte beite fra renovasjon til tippbiler: Han ville ha bilde av lillesøster på siden av den nye bilen. Et minne om et menneske som betydde mye for ham, og det samme bildet som står på TV-benken hjemme på Skui.

Ny 730

Høsten 2015 fikk han sin første nye tippbil. På den burgunderlakkerte Scania R730-en er det et stort bilde nede på siden av hytta på begge sider.

Mange har stusset og stoppet opp når de ser bildet med både fødsels- og dødsdato.

- Det er mange som spør og lurer på hva som er historien bak. Det er mange som stopper opp og titter både når jeg er ute og kjører også, sier Klock.

For Thorbjørn ble det en måte å hedre lillesøster. Og en slags egenterapi.

Utstilt

Bilene hans er to identiske R730. Den ene var ny ifjor høst, mens den andre ble tatt i bruk etter at den hadde stått på Istrails stand på Transport 2016.

På begge er det bilde av Elén på siden. De to tippbilene til Klock Transport AS går mye i fast kjøring. Den ene går fast hos Østlandsjord, mens den andre går på litt forskjellig kjøring både for Isachsen Entreprenør og for Østlandsjord.

Begge bilene er tilknyttet Transportsentralen i Asker og Bærum (TAB).