Nye Landøya skole i Asker.
Nye Landøya skole i Asker.

Veidekke bygger nye Landøya skole i Asker

Asker kommune har skrevet kontrakt med Veidekke Entreprenør om oppføring av nye Landøya ungdomsskole i Asker.

Publisert Sist oppdatert

Kontrakten er en totalentreprise verdt 210 millioner kroner.

Veidekke har fått oppdraget etter å ha vunnet konkurransen om beste design- og løsningsforslag i februar i år. Etter gjennomført samspillfase med Asker kommune skrev partene totalentreprisekontrakt torsdag 17. november om bygging av nye Landøya skole.

Den nye ungdomsskolen skal huse 540 elever fra åttende til tiende skoletrinn. Skolen blir på totalt 9.400 kvadratmeter med undervisningsarealer, flerbrukshall og lokaler for sambruk og kultur. Veidekkes oppdrag innebærer også rivning av eksisterende skolebygg og Landøya bad, samt opparbeidelse av utomhusarealene rundt skolen.

- Gode skolebygg er noe av det viktigste vi kan bygge, og vi er svært godt fornøyd med å ha vunnet konkurransen om dette oppdraget. Vi gleder oss over å ha fått tillit fra Asker kommune og til å fortsette det gode samarbeidet vi har hatt i samspillsfasen. Nå skal vi og våre underentreprenører gjennomføre prosjektet på en best mulig måte i felleskap med kommunens team, sier distriktsleder Sverre Liavaag i Veidekke Entreprenør.

Byggearbeidene starter første januar, og den nye skolen skal stå ferdig til skolestart høsten 2018.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS