Daglig leder Roy Otto i Nordic Crane Vest avviser at selskapet benytter seg av ulovlig overtid.

- Jobbet 1000 timer overtid

En tidligere ansatt i Nordic Crane Vest hevder at han jobbet over 1000 timer overtid på ett år. Bedriften avviser påstanden.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

– Jeg hadde over 1.000 timer overtid på ett år. Det var helt vilt. Jeg jobbet om nettene og fikk kjeft hvis jeg ikke var på jobb morgenen etter. Det resulterte i at jeg ble sykmeldt i lang tid. Da bestemte jeg meg for å slutte i Nordic Crane, sier mannen, som vil være anonym, til Stavanger Aftenblad, ifølge NTB.

Mannen har timelister og lønnsslipper som skal dokumentere overtidspraksisen. En slik bruk av overtid strider mot Arbeidsmiljølovens bestemmelser. Blant annet skal det være brukt to timelister for å gjøre det mulig å gå doble skift.

Dokumentasjon på forholdet er sendt til LO og Fellesforbundet som i sin tur har varslet Arbeidstilsynet.

I Nordic Crane avviser de påstandene.

– Dette er alvorlige beskyldninger. Det er så langt fra sånn vi driver, at dette avviser jeg totalt. Dette er ikke i tråd med firmaets praksis, sier daglig leder Roy Otto i Nordic Crane Vest til avisen.

Otto sier at han ikke kjenner den konkrete saken, men hevder at han ville visst om det dersom arbeidsforholdene i bedriften «var på dette viset».

Powered by Labrador CMS