Fra venstre: Daglig leder i JCB Compact Products, Buta Atwal, JCB Compact Products daglig leder, Ian Gillott, monteringstekniker Paul Mellor, lakkerer Dave Thacker, vedlikeholdstekniker Mark Bentley, tekniker Gary Ratcliff og sveiser Melvin Sims.

Minigraver nummer 100.000

Denne uken feiret JCB produksjon av sin 100.000. minigraver.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

JCBs første minigraver, JCB 801 på 1,4 tonn, ble produsert i 1989. I løpet av det året ble bare 450 maskiner laget. Siden da har modellutvalget og produksjonen økt dramatisk.

Onsdag denne uken rullet minigraver nummer 100.000 ut av JCBs fabrikk i Cheadle i Staffordshire i England. Det var den største i modellserien - en 10 tonns 100C-1. Alle JCBs minigravere lages i dag ved fabrikken i Cheadle.

I dag har JCB 22 ulike modeller av mini/kompakt-gravere, i spennet fra ett til 10 tonn.

Minigraver-segmentet er i dag verdt rundt fem milliarder kroner årlig på verdensbasis, og mer enn 20 større produsenter kjemper om markedsandelene. Årlig selges det 200.000 minigravere på verdensbasis, noe som gjør det segmentet til den største klassen av de 700.000 anleggsmaskinene som selges årlig i verden.

- JCB har en innovativ, kraftig og robust serie med minigravere som bare vokser i popularitet. Fra å være en utfordrer i dette markedet for 25 år siden, er JCB nå etablert som en markedsleder som setter standarden innen både design og produksjon, sier JCBs administrerende direktør Graem Macdonald i en pressemelding.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS