Distriktsleder Stein Bjøru (t.v.) og daglig leder Tore Løkke ser frem til å spille på samme lag.
Distriktsleder Stein Bjøru (t.v.) og daglig leder Tore Løkke ser frem til å spille på samme lag.

Overtar Tore Løkke i januar

Veidekkes oppkjøp av Tore Løkke AS blir gjennomført på nyåret.

Publisert Sist oppdatert

I oktober ble det klart at Veidekke Entreprenør ville kjøpe 80 prosent av aksjene i anleggsentreprenøren Tore Løkke AS i Åfjord på Fosen i Sør-Trøndelag.

Les også: Skal klargjøre for F-35Tore Løkke AS har fått kontrakt med Forsvarsbygg.

Nå er avtalen endelig og overtakelsen skjer 11. januar. Kjøpesummen utgjør 68 millioner kroner.

- Dette styrker vår konkurransekraft, særlig innenfor samferdsel og kraftutbygging, sier distriktsleder Stein Bjøru i Veidekke Entreprenør.

Anleggsentreprenør Tore Løkke AS har 78 ansatte, en omsetning på 200 millioner kroner (2014) og utfører oppdrag over hele landet.

- Tore Løkke AS er en solid og veldrevet entreprenør. De har levert gode resultater i lang tid, og har drevet i 48 år uten tap. Selskapet har god kompetanse på drift med egne ansatte og egen stor og moderne maskinpark. Også når det gjelder bedriftskultur og verdisyn ser vi at selskapet og de ansatte vil passe svært godt inn i Veidekke. Nå gleder vi oss til at Løkkes dyktige fagarbeidere og funksjonærer blir en del av vår anleggsvirksomhet, sa distriktsleder Stein Bjøru da kjøpsprosessen ble kjent 26. oktober.

- Vi er glade for at vi nå har blitt bli en del av Veidekkekonsernet. Vi trengte en solid og kompetent entreprenør i ryggen for å kunne ta del i de stadig større oppdragene på det norske anleggsmarkedet. I tillegg er jeg opptatt av at vi utvikler oss videre, og det er jeg sikker på at vi nå skal få til med Veidekke som eiere, sier Tore Løkke, som fortsetter som daglig leder i Tore Løkke AS.