Under introduksjonen ble alle maskintypene tatt frem, en og en eller i samlet formasjon. Stampere, vibroplater, nye teleskoplastere, hjuldumpere og tandemvalser for å nevne noen maskintyper.
Under introduksjonen ble alle maskintypene tatt frem, en og en eller i samlet formasjon. Stampere, vibroplater, nye teleskoplastere, hjuldumpere og tandemvalser for å nevne noen maskintyper.

Wacker Neuson Universe - forsmak på Bauma 2016

MÜNCHEN (AT.no): Nye gravemaskiner, elektrisk hjullaster og beltedumper, nye teleskoplastere, nye vibrasjonsplater og valsetog, nye stavvibratorer for betongkomprimering, og nye hjuldumpere. Jo, Wacker Neuson hadde alt på plass på demoområdet i et grustak noen mil utenfor München.

Publisert Sist oppdatert

I invitasjonen ble det ønsket velkommen til «Wacker Neuson Universe». Med det oppbudet av maskiner og utstyr den tyske småmaskinprodusenten viste, har selskapet god dekning for invitasjonsteksten. Det vrimlet av nye og tidligere kjente modeller på demoområdet.

En forsmak på Bauma

- Vi gir dere en forsmak på det vi vil presentere på Bauma neste år, sa styreformann Cem Peksaglam i Wacker Neuson SE da han hilste et 50-talls fagpressejorunalister velkommen. - Men i tillegg får dere også anledning til å prøve maskinene. Det samme vil også våre importører og våre kunder få her på dette området. Vi ønsker å vise våre nyheter i praktisk arbeid, det er selve hovedidéen bak «Wacker Neuson Universe».

Eksklusiv tur: Bli med A&T til Bauma 2016!

Med nymaskin-flommen har den tyske maskinprodusenten full dekning for sin ubeskjedne «Universe»-betegnelse. I seks hovedstasjoner ble hver produktgruppe presentert, demonstrert og prøvekjørt.

Sammen med beltegraveren ET65 hadde hjulgraveren EW65 verdenspremiere i München, maskiner som vil være svært aktuelle i Norge.
Sammen med beltegraveren ET65 hadde hjulgraveren EW65 verdenspremiere i München, maskiner som vil være svært aktuelle i Norge.

Gravemaskinlandet Norge

I gravemaskinlandet Norge er det selvfølgelig knyttet ekstra stor interesse når en ny gravemaskinnyhet slippes. Wacker Neuson hadde to og en halv nyhet i 6- til 10-tonnssegmentet.

På grunn av godt effektivt arbeid fra norske Wacker Neuson ble beltegraveren ET90 vist på Hellerudsletta. Modellen i Tyskland var en trebomsversjon, en løsning som er meget populær på kontinentet.
På grunn av godt effektivt arbeid fra norske Wacker Neuson ble beltegraveren ET90 vist på Hellerudsletta. Modellen i Tyskland var en trebomsversjon, en løsning som er meget populær på kontinentet.

Det var belte- og hjulgraveren ET65 og EW65, og når vi i tillegg sier en halv nyhet, tenker vi på modellen ET90. Den ble vist på Intermat, og med stor innsats hadde det norske Wacker Neuson-selskapet også klart å få en maskin til Vei og Anlegg på Hellerudsletta. De første bestillingene på sistnevnte er klare, og maskinen ventes inn til Norge før årsskiftet.

Når det gjelder hjulgraveren EW100 som også hadde fått nyhetsstempel i Tyskland, har den vært på programmet i Norge en stund.

Sentrale punkter på graverne

Wacker Neuson oppgir at de nye gravemaskinene sparer opptil 20% drivstoff samtidig som ytelsen er økt. Load Sensing hydraulikksystem bidrar til enkel og nøyaktig betjening, samtidig som det påpekes at maskinenes innovative kinematikk sørger for store krefter under graving. Nytt maskin- og førerhyttedesign gir føreren bedre utsyn rundt hele arbeidsområdet. Løsningen ligger i at graveaggregatet er flyttet enda mer ut til siden, slik at føreren nå har fullt utsyn fremover.

- Dette er Wacker Neuson nye standard. Kundens daglige utfordringer er det sentrale punktet i vårt utviklingsarbeid av nye gravemaskinmodeller, sier daglig leder Gert Reichetseder hos Wacker Neuson Linz GmbH. – Samtidig har den store innsparingen av drivstoff på hele 20%, sammenlignet med forgjengermodellen ved samme høye produktivitet, vært utslagsgivende for at alle modellene er merket med vårt ECO-segl.

- Et høyere dreiemoment, og utvidelse av skuffedreievinkelen til 200 grader, gjør de nye modellene til de beste i sin klasse hva angår graveytelse, hever han.

Fem ekstra styrekretser

Opptil fem ekstra styrekretser er tilgjengelige på de nye modellene. Via en "Jog Dial" er det uten problemer mulig å lagre og innstille påmonteringsapparater under arbeidsprosessen. Med et 3,5 tommers display kan føreren ha kontroll over alle apparatfunksjonene, men det er også mulig å få et 7 tommers display som opsjon på gravemaskinmodellene ET65, EW65 og ET90. De kan også utstyres med et ryggekamera.

Den nye 6-tonns beltegraveren ET65 gjør at operatøren kan arbeide under små plassforhold på byggeplassen. Maskinhøyden er kun på 2,5 meter, og bredden under 2 meter.

Og ønsker man å forflytte seg raskt er hjulgravemaskinen EW65 et alternativ.

Øvrige maskin- og utstyrsnyheter

La oss ta det raskt, men i denne kategorien inngår seks nye teleskoplastere (stablehøyde syv til ni meter), fjernstyrte vibrasjonsplater og Wacker Neusons første valsetog.

Hjuldumperlinjen er utvidet, og selvfølgelig også tilbudet om elektrisk drevne maskiner. Og for sementfolket vil serien IEC og IE, med og uten omformer, by på interessante nyheter. Wacker Neusons norske selskap får hendene fulle med godbiter for sine kunder i tiden fremover.