Grundig grunning hos MAN

Borgermester Dieter Reiter tok 8. september det første spadestikket da MAN Truck & Bus startet byggingen av et nytt lakkeringsanlegg ved fabrikken i München.

Publisert Sist oppdatert

Det nye anlegget skal først og fremst foreta rustbeskyttelse og grunning av lastebilførerhusene som deretter går til dagens lakkeringsanlegg like ved siden av for sluttlakkering. Det nye anlegget representerer en investering på 80 millioner euro og skal tas i bruk mot slutten av 2017.

Den effektive lakkeringsmetoden vil bestå av forbehandling, katodisk dypping ved rotasjon, hulromsforsegling og grunning. Rotasjonsprosessen innebærer vesentlig mindre bruk av kjemikalier. Miljøet vil bli vel ivaretatt med forbedrede rensemetoder slik at partikkelutslipp reduseres med 90%, mens vannforbruket blir redusert med 80%. Forbruket av lakk skal gå ned med 15%, mens energiforbruket skal kuttes 25%. Det nye lakkeringsanlegget har en total gulvflate på 18.000 m2.

- Investeringen i det nye lakkeringsanlegget representerer en viktig milepæl for MAN-fabrikken i München. Den innebærer vesentlig økt effektivitet og ytterligere forbedringer når det gjelder lakkeringskvaliteten. Ved hjelp av den aller nyeste miljøteknologien er dette et viktig bidrag i vår strategi om en bærekraftig og «grønn» fabrikk, uttalte Dr. Carsten Intra som er ansvarlig for produksjon og logistikk hos MAN Truck & Bus (MTB).

STILLING LEDIG: