Veidekkes prosjektleder Jostein Veåsen (til venstre)  og ordfører Terje Søviknes i Os kommune undertegnet kontrakten.
Veidekkes prosjektleder Jostein Veåsen (til venstre) og ordfører Terje Søviknes i Os kommune undertegnet kontrakten.

Veidekke bygger for Søviknes

Veidekke Entreprenør skal bygge renseanlegg for Os kommune.

Publisert Sist oppdatert

Veidekke Entreprenør skrev onsdag kontrakt om å utføre grunn- og sprengningsarbeidene for det nye hovedrenseanlegget i Os kommune. Oppdraget er verdt 112 millioner kroner ekskl. mva.

Veidekke skal sprenge adkomst, fjellhall og utslippstunnel på til sammen rundt 100.000 kubikkmeter fast masse. I tillegg skal Veidekke utføre grunnarbeid som masseutskiftning, planering og etablering av infrastruktur som grøfter og VA-anlegg på Ytre Moberg og i Greidalen.

Veidekkes prosjektleder Jostein Veåsen og ordfører Terje Søviknes i Os kommune undertegnet kontrakten.

- Dette er et viktig prosjekt for oss i Veidekke. I dagens tøffe marked er det godt å vise at vi nok en gang er konkurransedyktige på alt fra store komplekse samferdselsprosjekter som E-39, til de mer reinspikka fjelljobbene som denne. Dialogen med Os Kommune tyder på et konstruktivt og godt samarbeid, og gleder vi oss til å begynne med anleggsarbeidene, sier prosjektleder Jostein Veåsen i Veidekke.

Oppstart av byggearbeidene skjer i oktober og de skal avsluttes innen februar 2017. Kontraktssummen inngår i Veidekkes ordrereserve for annet kvartal.