Midtskjæret er 4,9 meter bredt på 16M3.
Midtskjæret er 4,9 meter bredt på 16M3.

Ny veihøvel fra Cat

Cat 16 M3 sjekker selv nivåene på kjølevæske, motorolje og hydraulikkolje når nøkkelen vris om. Er alle nåvier i orden får føreren «OK to start» og maskinen kan startes.

Publisert Sist oppdatert

Caterpillar Inc. opplyser at nivåene også overvåkes når maskinen er i bruk, ikke bare ved oppstart. Nye M3 er utstyrt med en Cat C13 Acert-motor med et «variabelt effekt-system» som effekt fra 216 til 259 kW (290 til 348 hk). Avgassene fra motoren tilfredsstiller Steg IV-kravene i Europa.

En ny «Eco-mode» er standard på Steg IV-versjonen. Den er designet for å forbedre drivstofforbruket ved den optimale motorhastigheten på 1900 rpm. Denne innstillingen skal ifølge Caterpillar gi en drivstoffbesvarelse på fire til fem prosent ved lett og middels tungt arbeid i forhold til når økoinnstillingen ikke er innkoblet.

16M3 har ca. 15 prosent bedre bremseeffekt ved tandemhjulene enn forgjengeren 16M. Dette er oppnås ved at bremseskivene har en større diameter og større bremseklosser. En ny manuell indikator viser bremseslitasjen. Dermed er det ikke nødvendig å demontere bremsene hvert år for å sjekke bremseslitasjen.

Cat opplyser i en pressemelding at veihøvelen har lengre ramme en tidligere versjon. Det skal gi bedre balanse i maskinen og styrekontroll.