Sjåføren av denne trekkvogna ble tatt for ulovlig kjøring med tre dagers mellomrom i Sverige og Norge.
Sjåføren av denne trekkvogna ble tatt for ulovlig kjøring med tre dagers mellomrom i Sverige og Norge.

Ble stoppet både i Sverige og Norge

Den makedonske sjåføren på denne bulgarske trekkvogna ble stoppet på Jessheim etter å ha kjørt på to sjåførkort. Det viste seg at han ble stoppet for ulovligheter i Sverige tre dager før.

Publisert Sist oppdatert

Da Statens vegvesens kontrollører konfronterte mannen med at han hadde kjørt for lenge og brukt to sjåførkort da han ble stoppet 4. mars, ble han oppgitt og sa: «I have allready paid for this».

- Det viste seg at svensk politi hadde tatt mannen for lovbrudd i forbindelse med lastebilkjøring første mars, men kjøre- og hviletiden vi så på hadde skjedd etter det. Så det var ikke det han ble tatt for i Sverige, sier Bjørn Uno Rogneby ved Jesshiem trafikkstasjon.

Ut av Norge

Sjåføren ble hentet av politiet, som inndro førerkortet og vil gi en bot:

- Mannen kommer til å bli utvist av landet, sier operasjonsleder Patrick Solberg ved Romerike politidistrikt til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Bilen, som er merket med Miri Trans i front og DD Transport på siden, står på Jessheim trafikkstasjon, E6 nord for Oslo, til det kommer en annen sjåfør og henter bilen.

LKW Walter-tralle

Makedoneren hadde med seg en tyskregistrert LKW Walter-tralle. AT.no har sendt en e-post til det østerrikske firmaet, blant annet for å finne ut om dette er en LKW Walter-transport eller en tralle som er solgt uten at reklamen er fjernet.

Det er kanskje mest sannsynlig at den er solgt, fordi dette er langt under de standardene østerrikerne opplyser på sine nettsider at de holder.