Schancheholen: Fotomontasje som viser starten på Eiganestunnelen og avkjørsel mot Stavanger sentrum.

Stanset sprengning - ingen hadde bergsprengersertifikat

Ved en rutinekontroll under byggingen av Eiganestunnelen i Stavanger fant DSB ut at ingen hadde sertifikat for sprengningen det ble gjort klar for.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

– Vi kom over arbeidene med denne tunnelen, og så at de som holdt på å lade salve og gjøre klar til sprengning ikke hadde nødvendige sertifikater eller godkjenning. Det er alvorlig. Vi valgte å stanse arbeidet umiddelbart, sier avdelingsleder Siri Hagehaugen i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) til Stavanger Aftenblad.

Håndtering av eksplosiver er strengt regulert, og at det kreves bergsprengersertifikat for å utføre jobben som skulle gjøres ved Eiganes.

– Vi manglet sertifikat på ett skift, og det var det skiftet som var på. Vi hadde behov for én person med sertifikat, men ingen i skiftet hadde sertifikat. Dette medfører at vi må gå gjennom rutinene våre, sier prosjektleder Ola Kvammen i Bilfinger Construction til avisen. Han sier de skal sørge for at alle skift har folk med den nødvendige kompetansen fra nå av.

Kontrakten for bygging av Eiganestunnelen i Stavanger er inngått av Statens vegvesen med JV Bilfinger Construction-Stangeland Maskin. Kontrakten er verdt 2,02 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS