Flesland vil få doblet kapasitet når ny terminal står ferdig i 2017.
Flesland vil få doblet kapasitet når ny terminal står ferdig i 2017.

Peab bygger bro på Flesland

Peab Anlegg skal bygge en betongbro i tilknytning til det nye terminalbygget på Bergen lufthavn, Flesland.

Publisert Sist oppdatert

Verdien på prosjektet er 63,5 millioner kroner.

Slik som på Oslo lufthavn, vil det nye terminalbygget på Bergen lufthavn ha avgangshall i én etasje og ankomsthall i en annen. Betongbroen vil fungere som adkomstvei til andre etasje på terminalen.

Starter til sommeren

Byggetiden vil ligge på halvannet år. Selve arbeidene starter opp til sommeren. Vinteren går med til planlegging

- Vi er glade for at vi har fått tillit av Avinor til å bygge betongbroen. For oss er det både et spennende og krevende prosjekt, og vi ser frem til å samarbeide med den profesjonelle byggherreorganisasjonen i prosjektet, sier distriktssjef Jan Vidar Lie i Peab Anlegg.

Eksisterende flyterminal på Bergen lufthavn, Flesland ble ferdigstilt i 1988 og er opprinnelig dimensjonert for ca. 2,8 millioner passasjerer. Kapasiteten er ved senere utvidelser økt til 3,4 millioner passasjerer. I 2013 reiste 6 millioner passasjerer over Flesland.

Dobler kapasiteten

Byggingen av den nye terminalen, terminal 3, vil bety nær en dobling av kapasiteten. Dette vil også øke flyplassens servicegrad og evne til å ta imot ny trafikk. Det nye terminalbygget skal være ferdigstilt våren 2017.

Prosjektdirektør Alf Sognefest i Avinor ønsker Peab Anlegg velkommen til Flesland.

- Ved tildelingen av dette viktige oppdraget til Peab Anlegg tar vi et langt steg videre på veien for å fjerne dagens kapasitetsproblemer i det viktigste trafikknutepunktet for bergensregionen og Vestlandet, sier Sognefest.