Telekoplasterserien TH522 veier 4,2 tonn og har en nyttelast på 2200 kg til 5,5 meter.
Telekoplasterserien TH522 veier 4,2 tonn og har en nyttelast på 2200 kg til 5,5 meter.

Nye teleskoplastere fra Wacker Neuson

Med to nye kompakte teleskoplastere, TH408 og TH522, kompletterer tyske Wacker Neuson porteføljen, og kan nå levere fire modeller med løftehøyde 4-6 meter.

Publisert Sist oppdatert

De to første modellene i teleskoplasterserien lanserte Wacker Neuson på Bauma i München ifjor vår. Det var modellene TH412 og TH625 med vekt på 2,7 og 5 tonn. Nylanseringene TH408 og TH522 veier 2,27 og 4,2 tonn. I feriemåneden er de ennå ikke kommet til Norge.

Gode valgmuligheter

Utviklingen er foretatt for å kunne tilby kunden den mest tilpassede maskinen innen løftehøydesegmentet 4-6 meter. De fire kompakte modellene er også meget fleksible i bruk.

 Konstruksjonen er målrettet for å få et idéelt forhold mellom løftehøyde og formål, og det tilbys også et stort mangfold av ekstrautstyr. Alle fire modellene har stor ytelse og fleksibilitet takket være de forskjellige utstyrsvariantenes mulige stablingshøyder. Manøvreringsevnen betegner produsenten som ekstremt god, idet maskinene har kompakte mål.

Den nye mini-teleskoplasteren

Om minstremann i serien, TH408, sier Wacker Neuson at den er en mini-teleskoplaster og den minste på markedet. Løftehøyden er på 4,1 meter med maksimal nyttelast på 800 kilo. De kompakte målene er 1,4 meter bredde og 1,9 meter høyde med hytte.

Wacker Neuson betegner sin minste modell som en mini-teleskoplaster, og den letteste i klassen. Den løfter 800 kg til vel 4 meter, men kan også utstyres med annen redskap som her.
Wacker Neuson betegner sin minste modell som en mini-teleskoplaster, og den letteste i klassen. Den løfter 800 kg til vel 4 meter, men kan også utstyres med annen redskap som her.

Takket være ekstremt liten svingradius (innvendig radius 595 mm) kommer maskinen frem på trange steder, for eksempel i lagerrom eller i veksthus. Videre er den enkel å kjøre i ujevnt terreng eller under lave gjennomkjøringer. Det gjør den spesielt til en nyttig hjelper til bruk i hage- og landskapsanlegg.

Nok et pluss er at teleskoplasteren TH408 er lett å transportere. Takket være lav vekt (driftsklar på 2270 kilo) er den enkel og sikker å ta med på en tilhenger.

Den andre nykommeren

Den andre kompakte nykommeren er TH522 med en maksimal løftehøyde på 5,5 meter og opptil 2200 kg nyttelast. Teleskoplasteren kombinerer stor motorytelse og høy manøvreringsevne og plasserer seg i den godt likte klassen 2x2 meter. Den er sterk nok til å kunne transportere paller med belegningsstein problemfritt og er en ekte allrounder.

Alle fire maskiner har 4-hjulsstyring og uavhengig fjæring.

Teleskoplasterne har produsentens Vertical Lift System (vls), et innovativt overbelastningsvernesystem som motvirker velt av maskinen i langsgående retning. Det skjer uten tap av effektivitet, idet systemet i motsetning til andre, gjør det mulig også ved høye nyttelaster å sikre et flytende arbeidsforløp gjennom delautomatisering av teleskopbevegelsen. Sjåføren kan da velge mellom to driftsformer, skuffemodus og stablemodus.