Flystripa på Gardermoen er blitt brukt for siste gang til Transportmessa. Fra neste år flyttes messa til Hellerudsletta.
Flystripa på Gardermoen er blitt brukt for siste gang til Transportmessa. Fra neste år flyttes messa til Hellerudsletta.

Flytter Transportmessa

Den årlige Transportmessa vil fra neste år arrangeres på Hellerudsletta.

Publisert Sist oppdatert

Transportmessa ble først arrangert på Biri travbane, så på en nedlagt flystripe på Gardermoen, man har nå vokst seg for stor.

Fra 2015 blir den arrangert på Exporama på Hellerudsletta. Samtidig flyttes arrangementet fra september til juni. Datoene for neste års messe blir 18.-20. juni.

Messe-general Bjørn Magnussen forteller at det er flere årsaker til at messen nå flyttes i tid.

- For det første måtte vi velge en periode hvor dette store flotte messeanlegget ikke har sitt største belegg, for å klare å holde det lave prisnivået vi er kjent for å ha - og fortsatt skal ha. Samtidig som svært så mange utstillere har ønsket seg en annen tid på året, fordi Dyrsku'n i Seljord hvert år samt svenske Elmia annet hvert år, har kommet vel tett innpå vår messehelg. Samtidig som sjansen for varmt vær i hvert fall ikke er dårligere i juni enn september, forteller en stolt Magnussen.

- Medaljens bakside er at den velkjente publikumsgata på Gardermoen - med alle utstillerne stod som perler på en snor - er historie, legger Magnussen til, og sender en stor takk til «den utrolige hyggelige og velvillige gjengen tilhørende Norsk Drag Racing Gardermoen», som messen har leid området av på Gardermoen.

Trailerparkeringen for publikummere - Truckers Camp - beholdes oppe ved Gardermoen hvor den har vært siden 2009.

- Å finne parkeringsarealer til flere hundre trailere nærmere messeområdet, er nesten umulig. Samtidig som det ikke er lett å finne velvillighet hos folk som Øynebråten Transport AS viser oss, ved å la oss benytte området deres, sier Magnussen.