NYTT STED: Den Tekniske Messen skal arrangeres på Exporama på Hellerudsletta neste år. Adm. direktør i MGF, Anita Hall, informerte pressen på torsdag.
NYTT STED: Den Tekniske Messen skal arrangeres på Exporama på Hellerudsletta neste år. Adm. direktør i MGF, Anita Hall, informerte pressen på torsdag.

Den Tekniske Messen fylles opp

OSLO (AT.no): 62% av hallen der Den Tekniske Messen skal arrangeres i september er reservert.

Publisert Sist oppdatert

Dette informerte adm. direktør i Maskingrossisternes Forening (MGF) Anita Hall på et pressemøte torsdag. Den Tekniske Messen arrangeres på Exporama på Hellerudsletta 15.-18 september 2015. Dette er 17. gang messen arrangeres, men første gang på Hellerudsletta.

- 2600 m² er booket av 50 utstillere så langt. Vi håper på 120-130 utstillere, sier Hall.

To haller

Det er hovedsakelig Hall 1 på Exporama-senteret som skal brukes til messeområde. Om det blir behov for mer plass, kan både foaje og Hall 2 tas i bruk. Trolig vil Hall 2 benyttes til demoområde og andre aktiviteter. Spesielt gaffeltruck-gruppen har varslet at de ønsker aktiviteter i tillegg til å ha vanlige stander.

Forrige gang messen ble arrangert, for litt over to år siden, ble Telenor Arena benyttet. Hall sier at Exporama er langt bedre egnet til denne type arrangementer, blant annet på grunn av tilgang på strøm og vann i gulvet. I tillegg er toalettfasiliteter og serveringssteder bedre på Exporama til sammenligning med «gymsalen» på Fornebu.

Satser på flere besøkende

Besøkstallet var også skuffende sist, men dette håper MGF å øke betydelig på Hellerudsletta.

- Vi hadde ca. 4000 besøkende på Telenor Arena, og det var litt få. Samtidig har vi fått mange tilbakemeldinger på at de riktige menneskene var der. Men på en messe trenger man både kvalitet og kvantitet. Derfor kommer vi til å jobbe aktivt for å fylle hallen med folk, sier Hall.

Det legges også opp til miniseminarer på Den Tekniske Messen, men ikke fulle dager i foredragssalen. Tanken er at det skal holdes korte og faglig gode innlegg som mange kan stikke innom salen og få med seg før de går tilbake på egen og andres stander.