Mattias Nilsson (f.v.) – Mercedes-Benz Sverige, Firas Ahmed – HVF Transport AB, Magnus Melin, Bernt Schmidt og Bo Sjöberg Mercedes-Benz Malmö klipper båndet ved overleveringen av de 36 nye lastebilene.
Mattias Nilsson (f.v.) – Mercedes-Benz Sverige, Firas Ahmed – HVF Transport AB, Magnus Melin, Bernt Schmidt og Bo Sjöberg Mercedes-Benz Malmö klipper båndet ved overleveringen av de 36 nye lastebilene.

36 nye lastebiler og ca. 100 nye ansatte

HVF Transport i Västerås, Sverige, har mottatt 36 nye Mercedes-Benz Actros 2545. Ordreverdien er på ca. 60 mill. svenske kroner.

Publisert Sist oppdatert

Lastebilene skal stasjoneres på HVF Transports nye anlegg i Helsingborg, og kommer til å transportere varer for Ica via DSV Roads. Firas Ahmeds bedrift HVF Transport har gjennomgått en utrolig vekst de siste årene. Fra starten med én lastebil i 2007 til over 100 i dag. Med leveransen fra Mercedes-Benz tas et stort skritt med etablering i Skåne og ansettelse av ca. hundre nye personer.

Kjørestil, økonomi og miljø

Lastebilhandelen ble gjort med fokus på økonomi og miljø.

- Miljøspørsmålene er enormt viktige i dag, og Mercedes´ nye Actros har et drivstofforbruk som er betydelig under konkurrentenes, sier Ahmed.

Det kan være snakk om reduksjoner i karbondioksid-utslipp på over 20 prosent. Det veier tungt. For å holde oversikt over utslipp og transportøkonomien i bilene, er de utstyrt med Fleetboard. Mercedes-Benz´ telematikksystem holder oversikt over et stort antall parametere når det gjelder hver sjåførs kjørestil. Det gir til og med konkrete forslag til hvordan hver enkelt sjåfør kan forbedre seg.

Leier av Mercedes-Benz

Et annet viktig spørsmål var finansieringen. Det ble løst gjennom Mercedes´ leiekonsept Charterway. Løsninger innebærer at man raskt kan bytte ut hele bilparken dersom det skulle komme et enda bedre alternativ ut fra et miljøperspektiv.

- Denne ordren bekrefter at vi fortsetter å styrke oss på det svenske markedet, sier Mattias Nilsson som er salgssjef for lastebiler hos Mercedes-Benz i Sverige.

Alle bilene er identiske Actros 2545 6x2 som leveres komplette med PLS-kjøleskap, lift og Thermoking kjøleaggregat av Mercedes-Benz Malmö.

- Bilene er standardbiler fra vårt Startklar-sortiment med 450 hk og Streamspace førerhus. Det gjør at vi har kunnet komme med et godt tilbud, sier Nilsson.

 En viktig grunn til dette er at standardbiler har en høyere andrehåndsverdi enn spesialbygg.

En ny tid

- Tiden da vil kjøpte lastebiler eller leaset lastebiler gjennom leasingselskap er forbi, konstaterer adm. direktør Firas Ahmed i HVF Transport. 

I dag handler det om å være fleksibel og handle raskt. Mattias Nilsson peker på at Firas og HVF tilhører en ny generasjon transportører.

- Der handler det om å se både sine kunder og leverandører som partnere, sier han.