MEF-formann Arnstein Repstad åpnet et rekordstort Arctic Entrepreneur. Foto: Klaus Eriksen
MEF-formann Arnstein Repstad åpnet et rekordstort Arctic Entrepreneur. Foto: Klaus Eriksen

Rekord på Arctic

GARDERMOEN (AT.no): MEF-formann Arnstein Repstad åpnet et rekordstort Arctic Entrepreneur med et budskap til sine medlemsbedrifter.

Publisert Sist oppdatert

Like før han gikk på scenen for å åpne den 4. utgaven av Arctic Entrepreneur, og den 37. totalt om man tar med opprinnelsesarrangementet Anleggsdagene (som det het tidligere), var 1635 mennesker påmeldt til anleggsfesten på Gardermoen.

- Dette er unikt og det største for denne type arrangement. Jeg tror kvaliteten på arrangementet er én av grunnene til at Arctic har vokst så mye, men det er også større interesse for anleggsnæringen også fra andre områder enn de som er i næringen selv, sier Repstad til AT.no etter åpningen.

- Må redusere klimautslippene

Blant MEF-medlemmene har det vært fin vekst i 2017, og Repstad ramset opp områder som veibygging, jernbane, rydding av skog til kraftutbygging og linjebygging som noen områder med solid aktivitet. Han etterlyser også mer innsats til vedlikehold av veinettet, mer innsats til flom- og rassikring samt et VA-nett som må oppgraderes.

Men han hadde også et viktig budskap til sine medlemmer når det kommer til stadig strengere klimakrav ute på prosjektene og til maskinene.

- Anleggsnæringen skal og må redusere klimautslippene, og vi må ta i bruk ny teknologi, sa Repstad og la til at MEF-medlemmene har god og lang tradisjon i å kunne omstille seg.

Fornøyd med elektriske anleggsmaskiner

- I lys av ditt budskap til medlemmene i åpningstalen din, hva tenker du om Pons lansering dagen før Arctic om at de bygger en 25 tonns gravemaskin på batteri?

- Det er superinteressant, og jeg har lenge sagt at det er synd Tesla ikke produserer anleggsutstyr. Dette er en meget god nyhet, sier Repstad.

Repstad runder til sommeren ti år som formann i Maskinentreprenørenes Forbund, og har opplevd alt fra meget tøffe tider i bransjen til tidenes beste tider som nå. Til sommeren er det nytt valg i MEF, men Repstad holder kortene tett til om han vil stille til gjenvalg nok en gang.

- Det skal jeg fortelle valgkomitéen først, smiler han.