Renault Trucks Optifleet er nå kommet i mobil-versjon.
Renault Trucks Optifleet er nå kommet i mobil-versjon.

Mobil-versjon av Optifleet

Publisert

Optifleet, som er Renault Trucks’ programvare for flåtestyring, er nå tilgjengelig i en mobil-utgave. Bileiere kan nå få tilgang til informasjon i sanntid om flåten sin, uavhengig av hvor de befinner seg.

Den nye applikasjonen (appen) for Optifleet, gjør at funksjonene i Optifleet kan benyttes direkte på mobiltelefoner og nettbrett.

Brukeren får muligheten til å spore flåten sin og respondere raskt i forhold til uventede hendelser, selv om han eller hun ikke befinner seg bak kontorpulten.

Tre moduler

Optifleet-applikasjonen, gjør at bileieren kan få oversikt over kjøretøyene i flåten og sømløst tilordne nye oppdrag (My Fleet Now), eller spore og vurdere individuelle kjøremønstre samt sjåførenes bruk av bilene (Ecoscore).

Renault Trucks Optifleet-applikasjon.
Renault Trucks Optifleet-applikasjon.

Det finnes tre moduler som vil hjelpe transportører å optimalisere sjåføratferd, styre flåter effektivt og kontrollere driftskostnader:

  • Check-modulen viser teknisk informasjon om kjøretøyet, noe som er spesielt nyttig når det gjelder å redusere drivstofforbruk og senke CO2-utslipp. Denne modulen inkluderer Ecoscore-funksjonen, som innhenter og analyserer kjøremønstre samtidig som drivstoffbesparende tiltak identifiseres.
  • Map-modulen viser kjøretøyets geografiske posisjon i sanntid, analyserer rutevalg og optimaliserer tidsbruk opp mot tilbakelagt distanse.
  • Drive-modulen gir informasjon om kjøretider og gir bileier tilgang til data fra sjåførkort og ferdskrivere.

- Sparer inntil 50.000 kroner per år

I praksis vil Optifleet kunne generere besparelser på inntil 50000 kroner per år, per kjøretøy, skriver Renault Trucks i en pressemelding.

Optifleet-applikasjonen er nå tilgjengelig for nedlasting på AppStore og i Google Play. Bruk av applikasjonen forutsetter abonnement på Optifleet-tjenestene.

STILLING LEDIG: