Lanserer app for masser i Norge

Ved å flytte materialene direkte mellom byggeplassene bidrar Loop Rocks til at mye av jord- og steinmaterialene ikke blir lagt i deponier

Publisert

Loop Rocks, NCCs online markedsplass hvor brukere selv kan matche tilbud og etterspørsel etter stein- og gravemasser mellom byggeplasser, lanseres nå i Norge.

Loop Rocks er en åpen plattform og app som allerede har mer enn 9.000 brukere i Sverige, Finland og Danmark.

I Norge er markedet for håndtering av steinmaterialer og jordmasser et attraktivt marked. Norge har de høyeste investeringene i bygg per capita ifølge Euroconstruct. Det gjør at Loop Rocks har stor tro på at deres løsning for håndtering av masser vil slå godt an i det norske markedet.

- Det norske byggemarkedet er preget av høye miljøstandarder, kvalitetsdrevne prosjekter og store investeringer. Dette er et mulighetsvindu som vi bare ikke kan gå glipp av, sier Carl Zide, Head of Loop Rocks.

Godkjente masser

En av nøkkelfaktorene i Loop Rocks suksess er å sikre at alle tilgjengelige masser i appen har riktig dokumentasjon og er korrekt miljømessig testet. I Norge vil Loop Rocks samarbeide med miljøkonsulenter for å sikre lokale miljøprøver og dermed godkjente masser.

- Loop Rocks skaper en ny sirkulær strøm av gjenbrukte materialer mellom byggeplasser, pukkverk og resirkuleringssteder. Vi hjelper brukerne å kutte kostnader for materialhåndtering samtidig som miljøpåvirkningen reduseres gjennom lavere CO2-utslipp, mindre transport og økt bruk av gjenbrukte materialer, sier Zide.

Lansert på Stein i vei

Loop Rocks i Norge ble lansert i forbindelse med bransjekonferansen Stein i vei, som startet 28. februar. Arrangementet samler norsk steinmaterialeindustri for å diskutere fremtidens infrastruktur, som Loop Rocks har som mål å være en del av.

- Med norsk utvidelse blir Loop Rocks en helnordisk løsning. De nordiske byggemarkedene har mye felles, og nye digitale løsninger kan hjelpe bedrifter med å tjene nye synergier som ikke tidligere har vært tilgjengelige, sier Zide.

I 2017 Loop Rocks ble tildelt «Beste initiativ innen bærekraftig transport» fra E-prisen, organisert av E.ON og Veckans Affärer, «Beste individuelle prestasjon» av Sveriges grønne bygningsråd samt god omtale fra InUse Awards.

- Vi er stolte over å presentere vår mest brukervennlige løsning noensinne. Vi har gjort mye produktutvikling de siste seks månedene, og med vårt nye in-house tech team vil vi fortsette å forbedre denne tjenesten, sier Loop Rocks-lederen.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS