Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Yrkessjåfør hadde nær 0,5 promille - fikk kjøre videre

Politiet synes det var betenkelig, men slapp sjåføren ut på veien igjen uten reaksjon.

Publisert

Dansk politis Tungvogncenter Syd på Sydøstjylland har fått mange tips om at yrkessjåfører drakk alkohol på rasteplasser i helgene.

Tidlig på morgenen 25. juni slo de til på flere rasteplasser i Kolding-området og stoppet sjåfører i 54 lastebiler/vogntog.

Promillekontrollen avdekket at tre av sjåførene hadde målbare rester av alkohol i blodet - en av dem med nær 0,5 promille.

- Det er gledelig at ingen kjørte med ulovlig promille, men tankevekkende at tre yrkessjåfører starter ukens arbeid med målbare rester alkohol i blodet, skriver politiet i en pressemelding.

I Danmark er nemlig grensen for ulovlig promille ved kjøring på 0,5 promille.

Siden en enkelt sjåfør var meget nær promillegrensen, lover politiet å gjennomføre flere promillekontroller.

En av de tre sjåførene som hadde promille i blodet, var medfører i en lastebil og satt ikke selv bak rattet men skulle overta kjøringen på et senere tidspunkt. Det er ikke opplyst om det var denne medføreren eller om det var en av de to som faktisk kjørte lastebil som hadde høyest promille.

Sjekk promillegrenser i Europa her (ADAC: på tysk, men lett å skjønne promille per land). NB: Noen land har lavere grense for ferske bilførere (liste under hovedlisten).

ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club e.V.) er Tysklands og Europas største forbund for bilister.