TO MASKINER: Disse to maskinene skal rett i arbeid på to tomteprosjekter Leif Grimsrud AS har i Østfold. Her fra hovedanlegget til Rosendal Maskin i Askim.
TO MASKINER: Disse to maskinene skal rett i arbeid på to tomteprosjekter Leif Grimsrud AS har i Østfold. Her fra hovedanlegget til Rosendal Maskin i Askim.

DA30-dumperne rulles ut

ASKIM (AT.no): Rosendal Maskin har fått fart på salget av de splitter nye rammestyrte Doosan DA30-dumperne.

Publisert

Maskinen som produseres ved dumperfabrikken ved Elnesvågen utenfor Molde, er helt ny. Den fikk sin verdenslansering på utstillingen Intermat i Paris i slutten av april, og for norske kunder ble den vist på Vei og Anlegg på Hellerudsletta første uka i mai.

Maskinen har egenvekt på 24,9 tonn og lastekapasitet på 28 tonn. Den kan leveres med skilter for transport på vei uten last, og toppfarten er 30 km/t.

Så langt har forhandler Rosendal Maskin AS solgt åtte DA30, og AT.no var på plass da Leif Grimsrud AS i slutten av juli mottok sine to første DA30 med de seneste oppgraderingene.

- Det er veldig god interesse for den nye dumperen, og det er generelt god fart i dumpermarkedet i Norge. Vi har totalt solgt 40 dumpere så langt i år, sier daglig leder Ole Marius Rosendal i Rosendal Maskin AS.

Mange av de 40 inngår i en kjempeavtale Doosan-forhandleren skrev med BetonmastHæhre tidligere i år. Avtalen var på hele 20 DA40-dumpere, med opsjon på ytterligere fem maskiner. Denne valgte BetonmastHæhre å benytte seg av under Vei og Anlegg slik at handelen kommer opp i totalt 25 maskiner.

Når det gjelder Leif Grimsrud-handelen, betyr det at Østfold-entreprenøren iløpet av kort tid har kjøpt fem Doosan-dumpere. Dette er de første maskinene fra Elnesvågen-fabrikken Leif Grimsrud AS kjøper siden maskinene het Moxy. Faktisk hadde entreprenøren en bestilling på de to DA30-dumperne for en liten stund siden, men valgte å utsette bestillingen litt da de hørte av en oppgradert versjon var på vei.

I A&T nummer 8, 2018, går vi mer dypere til verks når det gjelder de tekniske forbedringene på DA30, og vil ha mer om Grimsrud-handelen.

PS: I skrivende stund har Rosendal Maskin solgt DA30 til Fosse Maskin AS (2 stk.), Leif Grimsrud AS (2 stk.), Nordby Maskin (2 stk.), Busengdal Transport AS (1 stk.) og Sivert Malmedal AS (1 stk.).