Ståle Nistov er ny daglig leder i Franzefoss Gjenvinning.
Ståle Nistov er ny daglig leder i Franzefoss Gjenvinning.

- Dette er fremtidens bransje

Mandag 13. august var første dag på jobb som ny daglig leder i Franzefoss Gjenvinning for Ståle Nistov (50).

Publisert

Det eneste forholdet han har til gjenvinning fra før av, er kildesorteringen hjemme ifølge han selv, men han gleder seg til å gå ut av komfortsonen og utfordre seg selv i en ny bransje.

- Jeg kan ingenting om gjenvinningsbransjen fra før av. Ved første øyekast er kanskje ikke avfallshåndtering den mest «sexy» bransjen, men jeg tenker tvert imot. Gjenvinning av ressursene våre, miljø og sirkulær økonomi er fremtidens bransje, sier Nistov.

Lang ledererfaring

Selv om han ikke har vært i gjenvinningsbransjen før, har han lang erfaring innen ledelse. Han er utdannet siviløkonom, og kommer senest fra stillingen som administrerende direktør i Nettbuss Travel.

- Selv om det er mye nytt, er det også flere likhetstrekk med der jeg kommer i fra ledelsesmessig. I Nettbuss Travel var det stor geografi og mangfoldig, men samtidig mannsdominert kultur, sier han.

Vil være sparrings- og diskusjonspartner

For Nistov er langsiktighet, soliditet og grundighet viktige verdier, noe som samsvarer godt med familiebedriften Franzefoss. Som leder er trygghet, åpenhet og tillit viktig for ham.

- Jeg er opptatt av å bygge gode team, være ydmyk og ha god dialog. Det er utrolig hva som kan løses gjennom en god prat, sier han.

Han trives best som leder når han kan være en sparrings- og diskusjonspartner for medarbeiderne sine, og liker medarbeidere som tør å stille spørsmål og si ifra.

– Vi kommer nok ikke alltid til å være enige, men alle har behov for å bli sett og hørt. Det bidrar til å skape trygghet og at folk trives på jobb. Det er viktig for meg, sier Nistov.

- Viktig å skape verdier

De første ukene kommer til å gå med til å besøke alle anleggene og bli kjent med driften og medarbeiderne. Hva han ønsker å få til i fremtiden, prøver han ikke å mene noe om – ennå.

- Jeg prøver å mene minst mulig til å begynne med, men jeg vet med meg selv at jeg kommer til å mene mye etter hvert. For meg er det uansett viktig at vi tjener penger og skaper verdier for eierne. En arbeidsplass er et bedre sted å være med en sunn og god økonomi, sier han.