SENDEREN: Einar Øvstebø i Mineralteknikk AS viser den hvite senderen som sender signalene via satellitt på et Terex Finlay sikteverk.
SENDEREN: Einar Øvstebø i Mineralteknikk AS viser den hvite senderen som sender signalene via satellitt på et Terex Finlay sikteverk.

Mineralteknikk digitaliserer

Mineralteknikkk satser på økt digitalisering med Terex Finlay-agenturet.

Publisert

Det digitale blir stadig mer fremtredende, og Materialhåndtering skriver i en pressemelding at Terex Finlays T-Link gir full kontroll på maskinene som er i bruk.

Man kan for eksempel se hvilke klokkeslett maskinen har gått og når den har gått på tomgang. Videre kan drivstofforbruket kalkuleres og måles opp mot de lokale prisene. Man kan også angi bestemte lokasjoner for hvilke områder maskinen har lov å drives innenfor.

Ukentlige rapporter kan sendes direkte på epost. Et viktig poeng for rapporteringen fra maskinen, er at telematikksystemet går via satellitt. GSM-signaler har ofte dårlig dekning i pukkverk.

Inkludert i maskinene

Den norske forhandleren av Terex Finlay leverer maskiner med telematikksystemet inkludert i tre år.

– Vi ser hvor enkelt alt blir med oversikt og ikke minst kontroll. Det kommer til å bli mer og mer viktig for kundene våre å holde kontroll på maskinene. Også for oss blir det enklere å hjelpe og støtte opp kundene våre, noe som er viktig, sier Einar Øvstebø som jobber med support hos Mineralteknikk AS på Ålgård før han gir et eksempel på hvordan teknologien kan benyttes.

- Vi kan se når det nærmer seg service, eller mantelskift. Både vi, kunden og fabrikken har tilgang til maskinene.

Digitaliserende fremtid

Fremtiden vil bli mer digitalisert, også i anleggsbransjen. Knusere, sikter og stackere har innebygde telematikksystem.

– Vi ser hvordan Terex Finlay tenker fremover, noe vi skal være en del av. Digitalisering blir sentralt for fremtiden, sier Øvstebø

Samarbeid

Mineralteknikk fikk i april i år ansvaret for salg, deler og service av irske Terex Finlay i Norge. Terex Finlay har levert maskiner over hele verden i 60 år, og har idag over 9000 maskiner gående.

Powered by Labrador CMS