SCA har sikret seg en langsiktig leveranseavtale for hele produksjonsvolumet (80.000 tonn pr år) fra fabrikken til Moelven Pellets på Sokna (Buskerud).
SCA har sikret seg en langsiktig leveranseavtale for hele produksjonsvolumet (80.000 tonn pr år) fra fabrikken til Moelven Pellets på Sokna (Buskerud).

Kjøper hele årsproduksjonen hos Moelven Pellets

Moelven og SCA (stort svensk skog- og treforedlingskonsern) har inngått en samarbeidsavtale om levering av pellets fra Moelvens nye pelletsfabrikk som settes i drift høsten 2019.

Publisert

Avtalen innebærer at det svenske konsernet SCA har sikret seg en langsiktig og eksklusiv leveranseavtale for hele produksjonsvolumet (80.000 tonn pr år) fra fabrikken til Moelven Pellets på Sokna (Buskerud).

- Dette er en massiv avtale for nystartede Moelven Pellets, og vi er stolte av å bli leverandør til en så erfaren aktør innen fornybar energi som SCA. Denne avtalen er et bevis på at vår energieffektive og innovative satsning i pelletsmarkedet kom til rett tid, sier direktør i Moelven Pellets AS, Lars Storslett.

SCA vokser innen fornybar energi, og har et økende behov for blant annet trepellets.

- Jeg ser frem til å samarbeide med Moelven, og er glad for at vi har fått tillit til å viderebringe dette store volumet av kvalitetspellets ut til markedet, sier Stefan Rönnqvist, SCAs sjef for bioenergi.

- I omstillingen mot et mer bærekraftig samfunn, ser vi et økende behov for biobrensel. Det gjelder alle sektorer, men spesielt innenfor transport. SCA og Moelven kan sammen bidra til en mer positiv utvikling for fornybar energi, sier Rönnqvist.