PerKrJacobsen__Norconsult_
PerKrJacobsen__Norconsult_

Norconsult-sjefen varsler avgang

Konsernsjef Per Kristian Jacobsen (62) i Norconsult har orientert styret om at han ønsker å fratre som konsernsjef ved slutten av 2020.

– Det er en tid for alt. Norconsult har vært en sentral del av livet mitt i 15 år. Når 2020 går mot slutten har jeg vært konsernsjef nær syv år, i tillegg til åtte år som styreleder. Norconsult er i dag midt i strategiperioden 2019 til 2021, og når strategi for neste periode skal utarbeides i 2021 er det en fordel at en ny konsernsjef leder dette arbeidet, sier Jacobsen.

Rekordresultater

Styreleder Roar Engeland er svært tilfreds med selskapets utvikling under Per Kristian Jacobsens ledelse.

– Under ledelse av Jacobsen har Norconsult levert rekordresultater og i tillegg vist en unik evne til å levere fremragende ingeniørarbeid, utvikle avansert teknologi, moderne samarbeidsformer og gjennomføre svært krevende prosjekter. Selskapet er nå godt rustet for et lederskifte, ikke minst takket være Per Kristian, sier Engeland.

Etterfølger

Styret vil starte prosessen med å finne ny konsernsjef på nyåret, med mål om å finne en arvtager før 2021. Jacobsen vil fortsette i stillingen frem til slutten av 2020, og være tilgjengelig for styret og ny konsernsjef frem til juli 2021.

Norconsult melder at selskapet er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden, med virksomhet som spenner over fire verdensdeler. Selskapets tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Norconsult er engasjert i prosjekter innen bygg og eiendom, samferdsel, energi, industri, vann og avløp, olje og gass, miljø, plan, arkitektur, sikkerhet og IT. Av selskapets 4000 medarbeidere arbeider om lag 3000 i Norge. Norconsult har mer enn 100 kontorer i Norge og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Sandvika utenfor Oslo. Selskapet er eid av medarbeiderne. (Tall per 07.11.2019)