Administrerende direktør Peder Chr. Løvenskiold i Anthon B Nilsen Eiendom (t.h.) og konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg.
Administrerende direktør Peder Chr. Løvenskiold i Anthon B Nilsen Eiendom (t.h.) og konserndirektør Hans Olav Sørlie i Veidekke Bygg.

Veidekke skal bygge for Optimera

Veidekke Logistikkbygg har skrevet kontrakt med Anthon B Nilsen Eiendom om oppføring av Optimeras nye automatiserte sentrallager i Vestby.

Publisert

Oppdraget er en totalentreprise verdt ca. 220 millioner kroner.

Det kombinerte kontor- og lagerbygget blir på totalt cirka 23.500 m2 BTA og skal oppføres i Vestby Næringspark Øst som ligger i Vestby kommune. Optimeras nye automatiserte sentrallager vil mer enn doble dagens kapasitet for Optimera.

Bygget får stor takhøyde med to store lagerautomater og skal inneholde en såkalt HBW-installasjon for lagring i paller, automatiske lager- og plukksystemer og en miniload som består av 30.000 kasser for lagring av småvarer. 

- Vi er svært tilfredse med at Anthon B Nilsen igjen har valgt oss som samarbeidspartner for nok et stort logistikkprosjekt. Vi bygger videre på det gode samarbeidet vi har utviklet gjennom seks tidligere prosjekter, og vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven. Dette oppdraget passer meget godt inn i vår satsing på spesialisering, utvikling og oppføring av yrkesbygg i totalentreprise, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg.

Byggearbeidene starter opp etter påske og skal ferdigstilles i løpet av høsten 2021.