FULL STOPP: Renault er første lastebilprodusent i Europa som har valgt å stenge sin produksjon for å stoppe utbredelsen av koronaviruset Covid-19.
FULL STOPP: Renault er første lastebilprodusent i Europa som har valgt å stenge sin produksjon for å stoppe utbredelsen av koronaviruset Covid-19.

Renault stenger fabrikker

KORONA-STOPP: Mandag 16.mars kom beskjeden om at Renault Trucks stenger ned sine lastebilfabrikker i Frankrike.

Publisert

Totalt er det fire fabrikker som berøres av den midlertidige stengningen, og det er 4500 ansatte som blir berørt.

- For å beskytte våre ansatte og bidra med tiltak som den franske regjeringen har bedt om for å redusere spredningen av Covid-19-pandemien, stenger vi nå alle de fire produksjonsstedene inntil videre, skriver Renault Trucks i en pressemelding.

Hvor lenge produksjonen vil så stille, avhenger helt av utviklingen av pandemien.

De ansatte i salgsorganisasjonen og forsknings- og utviklingsavdelingen hos Renault Trucks har hjemmekontor for å opprettholde driften.

Verkstedene åpne

Fordi Renaults kunder i Frankrike har viktige oppgaver med å levere til både helsevesen og andre kritiske virksomheter, vil fortsatt verkstedene og servicetjenestene være i drift

Renault Trucks leverte 49.000 lastebiler i Europa i 2019, og halvparten var til det franske hjemmemarkedet. Det er stabilt i forhold til 2018 på tross av at det europeiske markedet falt med 10 prosent i fjor.

Store fabrikker

Fabrikken i Bourg-en-Bresse ligger like utenfor Lyon og er den største av fabrikkene, med 1800 ansatte. Der produseres alle de store lastebilene i C-, T- og K-serien i tillegg til de militære modellene Renault leverer. Produksjonskapasiteten ved fabrikken, er 126 lastebiler om dagen på ett skift.

En annen stor fabrikk ligger i Blainville-sur-Orne nord i Frankrike. Ved denne fabrikken er det de mellomstore og mindre lastebilene som produseres. Også Volvos FL- og FE-lastebiler lages ved denne fabrikken. Kapasiteten ved fabrikken er 72 chassis i døgnet.

Daimler og MAN

Både Daimler og MAN har også kunngjort at de nå reduserer produksjonskapasiteten ved sine lastebilfabrikker.