Et løp i Vålerengtunnelen blir stengt fra 8. juni 2020 til februar 2021. Statens vegvesen oppfordrer til å gå, sykle, reise utenom rushen og til hjemmekontor.

Nå blir det kø

Natt til mandag 8. juni stenger nordgående løp i E6 Vålerengtunnelen. Frem til mars 2021 blir kapasiteten i tunnelen halvert.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Vålerengtunnelen er en av Oslos mest trafikkerte tunneler. Normalt passerer det rundt 65000 kjøretøy i døgnet. En del av dette er trafikk som skal gjennom Oslo. Stengingen betyr at kapasiteten i tunnelen halveres. Prosjektleder Stian Ellingsen vil ha så lite trafikk i tunnelen som mulig. Han ber folk endre reisevanene sine.

- Hvis alle som kjører bil i dag fortsetter å bruke bil etter 8. juni får vi et stort køproblem. Trafikk som skal til og gjennom Oslo bør finne andre ruter enn Vålerengtunnelen. Å bruke den blir en omvei, ikke en snarvei, sier Ellingsen.

- Gå, sykle, reis til andre tider eller ha hjemmekontor

Ett av løpene i Vålerengtunnelen vil være stengt fra 8. juni 2020 til februar 2021.

Nå kan ikke Vegvesenet gjøre som da Bryn-tunnelen var stengt; å oppfordre til bruk av kollektivtrafikk.

- Vi ber de som kan om å gå eller bruke sykkel. De som må kjøre oppfordres til å velge andre ruter eller reise til andre tider. Hjemmekontor også er et godt alternativ, sier prosjektlederen.

Ett av løpene i Vålerengtunnelen vil være stengt fra 8. juni 2020 til februar 2021. Kartet viser andre veier som kan være alternativ når Oslo skal passeres.

Fra anleggsstart i januar og fram til 8. juni har tunnelen vært nattestengt. Nå starter arbeidene for alvor inne i tunnelen som følge av strengere krav til sikkerhet. Alt sikkerhetsutstyr i tunnelen skal skiftes ut, og det skal bygges nye rømningsveier. Samtidig skal Statens vegvesen forsterke tunnelen på vegne av Bane Nor som skal legge nye spor på tunneltaket.

Stengt løp i flere måneder

Nordgående løp i Vålerengtunnelen kommer til å være stengt frem til månedsskiftet september - oktober. Så stenges sørgående tunnelløp for oppgradering. Det blir stengt frem til februar 2021.

Det er flere muligheter for å komme til og gjennom Oslo uten å kjøre gjennom Vålerengtunnelen.

Mer om dette på:

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS