SNARVISITT: Veekmas-høvelen RG 286 var nylig kommet tilbake fra jobb hos Gjøvik kommune da Hans Ola Sandhaug (t.h.) og Tor Aamb ble foreviget.
SNARVISITT: Veekmas-høvelen RG 286 var nylig kommet tilbake fra jobb hos Gjøvik kommune da Hans Ola Sandhaug (t.h.) og Tor Aamb ble foreviget.

Sandhaug overtar Veekmas

GJØVIK (AT.no) Det blir Gjøvikfirmaet Sandhaug AS som skal videreføre representasjonen av de finskproduserte veihøvlene Veekmas i Norge.

Publisert

Samarbeidet med den finske produsenten startet allerede 1. juli og omfatter både salg, support og service av Veekmas veihøvler.

God kontakt

- I tillegg har vi også inngått avtale med tidligere Veekmas-importør, Hesselberg Maskin, om å overta delesalg og support også til veihøvelmerkene Mattson, Vammas og øvrige veihøvelmerker de har hatt på programmet. Dette blir en spennende utvidelse av produktprogrammet, for veihøvlene passer svært godt inn i vår representasjon av Valair lastebilmonterte feiemaskiner, Hansa redskapsbærer og fremfor alt Lundberg-importen, sier teknisk ansvarlig Hans Ola Sandhaug.

- Vi har allerede svært god kontakt med kommunene både når det gjelder Lundberg og feiemaskiner. I tillegg representerer vi også den finske utstyrsprodusenten Pome som har et bredt program, legger han til.

- Hvordan har veien frem til Veekmas-representasjonen vært, Sandhaug?

- Selv har jeg alltid hatt en spesiell interesse for veihøvler, og dette ble ytterligere stimulert da det gikk rykter om at Veekmas-agenturet ble ledig. Vi tok kontakt med produsenten om et mulig samarbeid, og senere har vi hatt en meget god og åpen dialog med både Veekmas og Hesselberg, sier Sandhaug.

KRAFTIG RUGG: Nå viderefører Sandhaug AS markedsføringen av finske Veekmas veihøvler i Norge.
KRAFTIG RUGG: Nå viderefører Sandhaug AS markedsføringen av finske Veekmas veihøvler i Norge.

Myk overgang

På grunn av covid-19-pandemien og reiserestriksjoner, har det vært umulig å gjennomføre planlagt teknisk opplæring i Finland. Sandhaug berømmer imidlertid Hesselberg hvor det er inngått avtale om support og samarbeid inntil den formelle opplæringen på Veekmas er gjennomført.

Den første deleleveransene i Sandhaug-regi er imidlertid gjennomført, og også første anbud på veihøvel er ute hos kunde. – Vi får ta det skrittvis videre inntil alt normaliserer seg. Foreløpig har vi ingen veihøvler inne. Den nærmeste Veekmas-maskinen er imidlertid på plass hos Gjøvik kommune slik at vi kan ta en titt på den der, sier Sandhaug.

Som tenkt så gjort. Sammen med selger Tor Aamb ble det et hurtig besøk på anlegget til Gjøvik kommune.

STILLING LEDIG: