Illustrasjonsbilde Aco Anlegg, juni 2020.
Illustrasjonsbilde Aco Anlegg, juni 2020.

- Denne kontrakten skulle vi ha!

Statens vegvesen og ACO Anlegg AS signerte tirsdag kontrakt om bygging av forbikjøringsfelt på E39 Ørskogfjellet.

Publisert Sist oppdatert

- Denne kontrakten betyr veldig mye for oss, og det er en av de største enkeltkontraktene som ACO Anlegg har hatt. På forhånd var vi veldig innstilt på at denne kontrakten skulle vi ha, da prosjektet ligger rett i vårt nærområde. Nå er vi veldig glade, og vi har et godt samarbeid med underentreprenører som er med oss i prosjektet, sier daglig leder Tarjei Rødset i ACO Anlegg AS.

Kontrakten har en verdi på 92,5 millioner kroner.

- Det er gledelig at en lokal entreprenør gikk til topps i konkurransen. Nå er det om å gjøre å få til god trafikkavvikling i anleggstiden, sørge for tydelig arbeidsvarsling og passe på sikkerheten ved sprengningsarbeid, sier divisjonsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen Utbygging.

Påskeferien gikk rett over i full aktivitet for entreprenør og byggherrepersonell tilknyttet utbyggingen på Ørskogfjellet, med digital kontraktsignering klokken ni første arbeidsdag etter høytiden. Grunnet covid-19 foregikk selve signeringen med BankID på nett, og seremonien rundt skjedde som videomøte på Teams.

Kjapt i gang

- Nå går vi direkte over i samhandlingsmøter, for å avklare ting rundt gjennomføringen, sikre en felles forståelse av kontrakten, og bygge et godt miljø. Oppstart ute i marka blir så fort som mulig, sier prosjektleder Ole Kristian Birkeland i Statens vegvesen.

Kontraktsmøtet foregikk, som så mye om dagen gjør, via programmet Teams.
Kontraktsmøtet foregikk, som så mye om dagen gjør, via programmet Teams.

Trafikantene vil bli varslet i god tid før det blir større endringer, og når anleggsarbeidet starter opp for fullt, må folk regne ekstra tid på strekningen. Forbikjøringsfeltet på Ørskogfjellet skal stå ferdig sommeren 2022, og feltet vil få en lengde på 1,8 km. Med tilpassing inn mot dagens vei i begge ender blir den samlede strekningen som skal utbedres på ca. 2,8 km.

- Det er veldig bra at vi kommer i gang med bygging på Ørskogfjellet nå, for dette er et svært etterlengtet prosjekt, sier prosjektdirektør Ove Nesje i Statens vegvesen.

Slik blir 2,8 km utbedret

Utbedringsprosjektet starter ca. 500 meter sør for kryssingen av Tverrelva, som er ca. 4 kilometer nord for Sjøholt sentrum. Det blir avsluttet etter ca. 2,8 km ved avkjøringen til hyttene i Nysæterbakkene, som er ca. 1,4 km sør for Fjellstova.

I tillegg til etablering av forbikjøringsfelt, skal veien også utvides. Utbedring av svinger på strekningen inngår også i prosjektet. Ny veibredde blir ti meter der det er tofeltsvei og 13,5 meter der det er forbikjøringsfelt, inkludert veiskuldre og rumlefelt.

Byggetiden er beregnet til ca. 15 måneder.

Powered by Labrador CMS