Endelig kunne Lekang feire

Lekang filter: I 2020 fylte Lekang Filterteknikk AS 50 år, men med nedstenging og de spesielle tidene var ikke tiden inne for store feiringer. Det gjør de noe med under Vei og Anlegg.

Publisert Sist oppdatert

Hver dag, en ny kake. Sånn feirer Legang Filter AS jubileet.

FAMILIEN; Åpningsdagen var det familien Lekang med Egil, Rolf og Rune-Lekang som prydet kaken.
FAMILIEN; Åpningsdagen var det familien Lekang med Egil, Rolf og Rune-Lekang som prydet kaken.
Nydelig: Et stykke av denne sjokoladekaken gjorde godt i en sulten journalistmage.
Nydelig: Et stykke av denne sjokoladekaken gjorde godt i en sulten journalistmage.

De siste årene har Lekang doblet filterlagrene og kan levere 92-93% av ordrene direkte. De har en god lagerbeholdning slik at de ikke blir så sårbare dersom det skulle være leveringsutfordringer fra leverandører, noe mange sliter med i disse dager.

Historien

Det var i 1970 Rolf Lekang grunnla Lekang Maskin. Han startet opp som forhandler av Hamjern, Hymas og JCB gravemaskiner i Vestby. Noen år senere, i 1974 startet selskapet med import av filtrere, noe som idag er hovedgesjeften. Ett år senere blir Lekang hovedimportør av Fleetguard filter (Cummins Filtration) og deretter Mahle filter (i dag Filtration Group).

Gjennom 80-årene forhandler Lekang Maskin Sumitomo beltegravere og JCB anleggsmaskiner. På slutten av 90-tallet ble maskinsalget lagt på hylla og selskapet konsentrerte seg om filterbransjen.

Selskapet er nå representert i de skandinaviske landene, Finland og Tyskland.

I 2010 ble Lekang-konsernet kjøpt av Indutrade AB, en industrigruppe som leverer høyteknologiske produkter og løsninger i sektorer som industri, energi og legemidler. Indutrade AB har mer enn 200 datterselskaper og 7 000 ansatte i over 30 land.

Powered by Labrador CMS