Petter Pilgaard starter eget firma, Pilgaard Maskin i juni 2021. Han bruker utstyr - hovedsakelig Kubota - i forbindelse med en samarbeidsavtale med Nellemann Machinery AS. Her hos Kubota-forhandleren Kubota Center Lier i Lier.Foto: Klaus Eriksen

«Normalt går jeg all-in, men dette tar jeg step by step»

LIER: Petter Pilgaard etablerer seg med eget anleggsselskap, Pilgaard Maskin, og ser for seg å ha ansatte. Etter hvert.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

TRYKKER TIL: - Jeg elsker gadgets, sier Petter Pilgaard og går løs på den store skjermen i hytta på Kubota-traktoren. Foto: Klaus Eriksen

SGladgutten og TV-personligheten kastet seg inn i anleggsbransjen etter å ha blitt inspirert av en annen TV-kjendis, Leif Einar «Lothepus» Lote som han traff på innspillingen av TV2-programmet «Farmen Kjendis». På dagen ett år etter at han begynte å jobbe i Hadeland Maskindrift AS, etablerte Pilgaard sitt eget selskap, Pilgaard Maskin. AS kommer etter hvert, og det gjør kanskje ansatte også.

- Jeg håper å ha ansatte etter hvert. Normalt går jeg all-in, men dette tar jeg step by step, sier Pilgaard til Anlegg&Transport under en fotoshoot med Kubota-importøren (traktorer og parkutstyr) Nellemann Machinery AS. Sistnevnte har inngått en avtale med Pilgaard, der entreprenøren får gode betingelser på utstyr fra Nellemann Machinery AS, og Nellemann Machinery kan bruke Pilgaard i promoteringen av sine produkter.

Stortrives

MYE UTSTYR: Den ferske entreprenøren satser på mye rullende utstyr i oppstarten, blant annet gressklipping står på menyen. Foto: Klaus Eriksen

Han har bestemt seg for å starte forsiktig, bare med seg selv på lønningslisten og hovedsakelig med rullende materiell som arbeidsredskap. Smilet går nesten trill rundt hodet når han setter seg inn i sin nye traktor, Kubota M7-173 (173 hk), tredje generasjon traktor med trinnløs drivlinje og en megastor skjerm i det lille rommet hytte egentlig er.

- Jeg elsker gadgets, og denne skjermen er bare helt rå. Ellers er traktoren stillegående og behagelig å kjøre, sier Pilgaard.

Han kommer til å jobbe mer for Hadeland Maskindrift, samt å påta seg egne oppdrag. Om sommeren ser han for seg mye gressklipping, feiing og andre vedlikeholdsoppdrag. Om vinteren vil det naturlig bli en del snøbrøyting, for eksempel. Og han har allerede rukket å kjenne på livet som anleggsarbeider, som altså ikke er noen 08-16 jobb.

Tålmodig kjæreste

ROS: Petter Pilgaard roser kjæresten Vendela Kirsebom for hennes tålmodighet. Det er blitt mange sene kvelder og tidlige morgener for entreprenøren. Foto: Nellemann Machinery

- Jeg har en veldig tålmodig samboer, for det er arbeid tidlig og sent, og natt, sier Pilgaard om kjæresten og tidligere toppmodell Vendela Kirsebom.

- Hvor mye traktor hadde du kjørt før du begynte i bransjen?

- Jeg kommer fra Bærum og bor på Frogner, så ikke så mye. Men dette er noe jeg brenner for, og jeg tror også at jeg kanskje kan bruke meg selv som eksempel i forhold til rekruttering til bransjen. Det mangler folk i bransjen, og unge får høre at de er for smarte til å begynne i anleggsbransjen. Jeg skal love deg at det er mange her som for eksempel regner fletta av meg i hvert fall, sier Pilgaard som i tillegg til TV-jobbing de senere årene også er utdannet innen økonomisk rådgivning.

- Hva sier du til de som eventuelt sier at Petter Pilgaard ikke kommer til å bli lenge i bransjen?

- Da sier jeg at handling sier mer enn ord. Nå har det gått ett år, og jeg er her og jeg elsker det. Jeg kommer også til å drive noe med event og andre ting, sier han og gir altså ikke helt slipp på underholdningslivet.

Spennende reise

SAMARBEID: Petter Pilgaard og Kubota-importør Nellemann Machinery har inngått en samarbeidsavtale. Her er Pilgaard sammen med daglig leder Kjetil Nilsson (høyre) i Nellemann Machinery. Foto: Klaus Eriksen

- Det er veldig spennende det Petter gjør, og det viser at det er fullt mulig å skifte retning i yrkeslivet. Vi kjenner til flere av de han har jobbet for, og han får veldig gode skussmål, sier daglig leder Kjetil Nilsson i Nellemann Machinery.

- Hvordan startet det med at dere inngår samarbeidsavtale med han?

- Petter kom innom oss, og så begynte vi å snakke sammen. Vi har noen likhetstrekk, for også vi er i startfasen. Vi kjøpte opp Kubota-importør Svenningsens i 2018 og endret navn sensommeren 2020, sier Nilsson.

På grunn av pandemien har ikke selskapet fått invitere til åpning og markere skikkelig at de nå er importør av Kubota traktorer og utstyr til park- og veivedlikehold. Nå som pandemien er i ferd (forhåpentligvis) å slippe, håper de å markere satsingen skikkelig. Og vi har en liten mistanke om hvem som blir åpningsfestens naturlige midtpunkt…

Powered by Labrador CMS