DEMONSTRERER: Adm. direktør Carl Andren i STS demonstrerer hvor enkelt det er å pakke bort komponentene i gravesystemet.

Praktisk gravesystem

IDIG: Hos Scandinaviska Teknik&Smørjsystem (STS) fant vi et praktisk gravesystem som enkelt kan flyttes mellom maskiner.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

IDig er ett 2D-gravesystem som består av tre sensorer, en kontrollenhet og en LED-skjerm som raskt kan klikkes fast på maskinen i ferdigmonterte fester. Det gjør at de dyre komponentene kan fjernes i løpet av minutter og tas med etter hver arbeidsdag. Komponentene kommuniserer trådløst med LED-displayet i hytta.

SENSOR: De tre sensorene på graveaggregatet monteres enkelt ved å klipse de på plass.

Ved at systemkomponentene raskt kan pakkes ned i en koffert, kan ett enkelt gravesystem også benyttes på flere maskiner. Det koster rundt 15.000 kroner for braketter og kalibrering per ekstra maskin. I tillegg er det en rask tyverisikring ved at du raskt kan ta komponentene av maskinen etter bruk.

Selve hjernen inneholder informasjon om over 10.000 ulike maskiner. Dette gjør at eksempelvis et utleieselskap eller en entreprenør med flere maskiner, kan montere braketter på alle maskinene, men kun ha et fåtall kofferter med de kostbare komponentene for de jobbene det er behov for dette. Selve systemet har en pris på i underkant av 90.000 kroner.

STS

STS har vært i Norge siden 2003 da de kjøpte NVS (Norske Vedlikeholds Systemer), som var mest kjent for sentralsmøresystemer. Selskapet holder til på Eidsvoll hvor de fire norske medarbeiderne holder til. Hovedkontoret holder hus utenfor Stockholm.

Powered by Labrador CMS