Åtte lokale arbeidsplasser er sikret når Akershus Traktor AS overtar driften av AK Westreng på Bjørkelangen. Det er Odd‐Erik Westreng (t.v.), Justinas Nalivaiko, Ole Kristian Sæther, Jens Eivind Bergsjø, Sigbjørn Westreng (daglig leder i Westreng Maskin), Kåre Lie, Ronny Severinsen, Hans Magnus Kongtorp og Ole Hveem (daglig leder i Akershus Traktor) veldig glade for.

Reddet åtte arbeidsplasser etter A-K maskiner konkursen

Akershus Traktor overtar A‐K Westreng Maskin.

Akershus Traktor overtar avdelingen til A‐K Westreng Maskin på Bjørkelangen i Viken fylke.

Driften vil fortsette som normalt, men Westreng Maskin vil fra nå av være forhandler av Valtra traktor og resten av Akershus Traktor sin redskapsportefølje. Forhandleren ble etablert på Westreng gård i 1970.

I 1979 etablerte de seg på Bjørkelangen, hvor de fortsatt holder til. I 2012 fikk de egen avdeling i Rakkestad.

Westreng har gjennom årene opparbeidet seg mange agenturer og dekket et stort område på Østlandet med disse to avdelingene. I 2019 kjøpte A‐K maskiner 51% av Westreng med avtale om å kjøpe de resterende 49% etter 5 år. Slik gikk det ikke. A‐K maskiner meldte seg nylig konkurs, og Westreng ble med i dette dragsuget.

Skal «gønne på»

Akershus Traktor AS overtar nå driften til A‐K Westreng Maskin på Bjørkelangen, har kjøpt alt inventar og vil nå fortsette driften med Valtra som en del av sortimentet.

‐ Vi er veldig klare for å bevise at vi er en solid aktør som ikke vil svikte kundene våre, og at vi vil kjempe oss tilbake til den posisjonen vi hadde før. Da jeg først satt meg ned med ledelsen i Akershus Traktor, merket vi alle en umiddelbar god kjemi. Det handler om verdier, jordnærhet og et felles opphav fra landbruket. At vi får muligheten til å komme inn i et system med et godt produktutvalg og med et solid renommé i bygdene, ser vi ikke smått på. Nå skal vi gønne på, og har stor tro på denne felles reisen med Akershus Traktor, sier en sterkt engasjert daglig leder Sigbjørn Westreng.

- Unik mulighet

‐ For oss i Akershus Traktor AS ser vi nå en unik mulighet til å styrke vår posisjon og tilstedeværelse i dette området som vi mener har et stort potensial, sier Ole Hveem, daglig leder i Akershus Traktor AS.

I dag består de ansatte i Westreng av 1 butikkansvarlig, 1 på delelager, 1 plass sjef, 1 selger, 1 verkstedleder, 2 mekanikere for traktor og redskap og 1 mekaniker for småmaskiner.

Akershus Traktor-avdelingen på Bjørkelangen vil dekke Akershus, mot grensen til Østfold, grensen mot Jessheim, og Hedmark.

Powered by Labrador CMS