SAMOTER: Illustrasjonsbile fra tidligere Samoter-utstilling i Verona. Forrige Samoter måtte avlyses som følge av pandemien.

Samoter tilbyr flere webinarer

NÆRMER SEG: I mai arrangeres Samoter i Verona i Italia. I tiden før dette skal arrangøren arrangere flere relevante webinarer for bransjen.

Publisert

Dette kommer frem av en pressemelding fra Samoter-arrangøren som nå planlegger den 31. utgaven av anleggsmaskinutstillingen. Årets dato er 3.-7. mai 2023.

Det første webinaret vil arrangeres 26. januar 2023, og det skal gjennomføres hele fem webinarer før utstillingen i mai. Sikkerhet, digitalisering og det grønne skiftet, er nøkkelord som vil være gjentagende på flere av webinarene. De arrangeres for maskinleverandører/forhandlere, entreprenører, byggebransjen, kommuner og institusjoner av ulike slag.

Nullutslipp

Det første webinaret har temaet «Construction machinery towards the zero emissions goal». Her tas det opp elektrisk drift, kontra alternativer som hybride løsninger eller hydrogen. Norge er til sammenligning kommet ganske langt innen elektrifisering av maskiner, og å ta dem i bruk, og Europa kommer etter. Dette ønsker Samoter-arrangøren å sette fokus på, og spesielt for anleggsvirksomhet i urbane områder.

UTE: Det er også avsatt områder ute på Samoter i Italia.

Webinar nummer to i rekken går under temaet «Earthmoving and digital. A waste of time?» Bakgrunnen for dette webinaret er at bedrifter innen masseforflytting omtales som nølende til å ta i bruk digitale løsninger, og dette ønsker man å nøste mer i. Tema på webinar 3 er sikkerhet der organisasjonen IPAF vil bidra med råd og tips om hvordan man arbeider mest mulig sikkert.

Utleie og bærekraft

Det fjerde webinaret har tittelen «The role of modern hire services in the construction supply chain», der Rental Blog skal bidra. Her forventes det en debatt om hvordan utleieselskapene har gått fra å være en bidragsyter med en maskin i ny og ne, til å bli en hovedleverandør av maskiner til entreprenører.

Det femte webinaret har tittelen «Photovoltaic in quarries: Regulatory aspects, investment opportunities and case histories», eller om vi skal forsøke oss på norsk: Solcelle-teknologi i steinbrudd: Regulerende aspekter, investeringsmuligheter og eksempler på prosjekter». Dette webinaret arrangeres i samarbeid med Anepla, Anie Rinnovabili og Infralab.

Powered by Labrador CMS