Fra venstre: Lars Kramer, CEO i KIBO og Jon Ola Stokke, konsernsjef i Garda Sikring Group.

Stort oppkjøp i sikringsbransjen

Garda Sikring og danske KIBO Security Group får samme eier.

Publisert Sist oppdatert

EMK Capital har nå kjøpt KIBO Security Group, og slår dette selskapet sammen med sin norske virksomhet Garda Sikring. 

– Dette oppkjøpet skaper mange spennende muligheter både i det norske og danske markedet. Med nye og sterke ressurser på plass, er vi nå godt rustet for å møte fremtidens sikkerhetsbehov og fortsette vår vekst i Norden, sier konsernsjef i Garda Sikring Group, Jon Ola Stokke.

KIBO er totalleverandør i Danmark innen sikring av bedrifter, institusjoner og offentlige områder. De tilbyr alt innenfor mekanisk sikkerhet og elektronisk overvåking, både enkeltstående løsninger og komplekse integrerte sikringssystemer, samt service og beredskap. 

– Selskapet har en dyktig ledergruppe og erfarne og kunnskapsrike ansatte, som vi i Garda Sikring gleder oss til å bli mer kjent med. Nå starter arbeidet med å skape og utnytte synergier og muligheter for oss, våre partnere og ikke minst våre kunder, sier Jon Ola Stokke. Med KIBO som en del av Garda Sikring Group, øker antall ansatte til ca. 560 og omsetningen til over 1,3 milliarder.

Organisasjonsendringer i Garda Sikring Norge

Den sterke nordiske satsingen fremover, gjør at det blir foretatt noen endringer i den norske organisasjonen, med blant annet en erstatter for Jon Ola Stokke, som nå vil jobbe nordisk. Han overlater derfor stafettpinnen i Norge til ny leder for det norske markedet, Kai Rostad Øvregard.

Fra venstre: Kai Rostad Øvregard og Jon Ola Stokke.

– Kai kjenner selskapet, markedet og våre kunder utrolig godt. Han har vært i selskapet i tre år og har frem til nå hatt rollen som regionleder på Vestlandet og daglig leder i Bergen, samtidig som han har sittet sentralt i vår ledergruppe. Jeg og en samlet ledergruppe er utrolig glad for at han takket ja til stillingen som leder videre for Garda Sikring i Norge, sier Jon Ola Stokke, og fortsetter: – Vi skal fortsette å jobbe tett sammen, men med denne endringen kan jeg nå ha et større fokus på å utvikle et samlet Garda Sikring i hele Norden.

– Jeg gleder meg stort til å ta fatt på nye oppgaver og utfordringer som ligger foran oss. Det å få muligheten og tilliten til å lede og styrke selskapet i Norge sammen med 400 ansatte, setter jeg ydmykt stor pris på. Det skal være trygt, men også utviklende å jobbe i Garda Sikring. For at jeg skal få frigjort tid til ny rolle, er allerede ny leder i Bergen på plass, og både kunder og ansatte skal derfor bli godt ivaretatt framover, sier Øvregard. 

Trond Pedersen overtar som ny avdelingsleder i Bergen. Trond jobber i dag allerede i Garda Sikring, og før han nå overtar som avdelingsleder kjenner han bransjen godt gjennom ti år som driftsleder med arbeidsoppgaver innenfor planlegging, drift- og prosjektledelse.

Powered by Labrador CMS