EFFEKT: Einar Tolpinrud (t.v.) og Jørgen Løvlie i Gylling Teknikk AS selger blybatterier som tåler mer påkjenninger enn tradisjonelle batterier. De kan både gi mer strøm og har lenger levetid.

Tåler store belastninger

BÆRUM: Blybatteriene fra BSB som Gylling Teknikk importerer, tåler betydelig større belastninger og har unike egenskaper.

Publisert

Det er hele oppbyggingen og konstruksjonen av batteriene som gir de unike egenskapene. Et vanlig blybatteri har støpte plater inne i batteriet som er forbundet med tynne ledere. Batteriene fra BSB er bipolare, og det gjør at energistrømmen går raskere enn i et tradisjonelt blybatteri.

- Noen av de store flaskehalsene på et tradisjonelt blybatteri er fjernet på disse batteriene. En av tingene er at på disse er blyplatene liggende, mens på tradisjonelle batterier er de stående. Det gir større kontaktflater og gir raskere tilgang til strømmen på batteriet, sier Jørgen Løvlie i Gylling Elektro. Resultatet er at batteriene kan levere både høy spenning og effekt på samme tid.

- Det er flere store og åpenbare fordeler med disse batteriene. De tar raskere lading og har lenger levetid enn tradisjonelle batterier, sier Einar Tolpinrud i Gylling Elektro.

For ekstrem bruk

Det er i situasjoner som krever mye energi fort, startbatteriene fra BSB har sin store forse. Særlig har det vært en utfordring å ha nok energi i kulda.

Fordelen med å kunne bruke blybatterier fremfor for eksempel litiumbatterier er at de ikke regnes som farlig gods under transport. Batteriene fra BSB kommer i to serier. En startbatteriserie som heter Hevy Start på 200 ampere timer med startstrøm CCA på 1700 Ampere og start stop serien på 70-100Ah, og en serie med forbruksbatterier som går fra 70 til 105 ampere.

Kan gå ned

- Stort sett vil kundene kunne bruke et batteri som er en størrelse mindre enn det de hadde fra før, sier Tolpinrud.

Batteriene fra BSB er også mer robuste mot dyputladning, og de kan lades opp igjen i temperaturer helt ned i minus 50 grader. Startbatteriene er konstruert for å kunne lades opp 1400 sykluser. En bonus er også at batteriene er 15 prosent lettere

Tåler mer

Batteriene skal ifølge Gylling Teknikk vært svært godt egnet til bruk i blant annet anleggsmaskiner. Bedre innvendig høyde på batteriene gir bedre beskyttelse mot vibrasjoner, og konstruksjonen gir også opp til ni ganger bedre beskyttelse mot innvendig rustdannelser inne i batteriet.

Batteriene fra BSB brukes både til kjøretøy og på infrastruktur. De har vært brukt i batteribanker for nødstrømsaggregater.

Powered by Labrador CMS