50 ÅR: Den første kompaktlasteren fra Case, Uniloader 1530, som ble lansert i 1969.
50 ÅR: Den første kompaktlasteren fra Case, Uniloader 1530, som ble lansert i 1969. (Foto: Case)

50 år med kompaktlastere

Case Construction feirer 50 år som produsent av kompaktlastere og hadde med den første modellen til Bauma, Uniloader 1530 fra 1969. En ny kompaktlaster var også blant Case-nyhetene i München 8.-14. april.

Kompaktlasteren TV450 på 4,5 tonn, er den største Case noen gang har lansert.

Nykommeren har Steg V-motor med SCR-teknologi (AdBlue), rommelig førerhytte og er anvendelig til mange typer oppdrag, heter det.

Gravemaskiner

KREFTER: 30-tonneren CX300D har 6% større gravekrefter enn forgjengeren. Foto: Case
STANDARD: Som de øvrige G-modellene, har 1121G (28 tonn) førerhytte som ifølge Case, setter en ny standard for komfort og sikkerhet. Foto: Case

Blant de 16 maskinene Case stilte ut, var også gravemaskinen CX300D (30 tonn) som med el-hydrauliskstyrt pumpe, større hovedventil og et «hav» av hydrauliske sensorer har 6% større gravekrefter enn forgjengeren.

Sensorene tilpasser automatisk riktig hydraulikkmengde til jobben som utføres.

Ny var også gravemaskinen CX90D som er den siste modellen i produsentens D-serie. 8,6-tonneren har Yanmar-motor på 69 hk som har «godt med krefter» selv på lave turtall.

Hjullaster

Case viste også hjullasteren 1121G (28 tonn) som har Steg V-motor uten partikkelfilter og masse krefter på lavt turtall uten behov for ekstra kjøling.

Som de øvrige G-modellene, har 28-tonneren førerhytte som ifølge Case, setter en ny standard for komfort og sikkerhet. Førermiljø, styringsspakene og grensesnittet gjør denne hytta til merkets mest intuitive og den enkleste å utføre arbeidsoppgavene i. Den buede frontruta i helt glass gir panoramautsikt fremover og til sidene.

Sammensetningen av speil, ryggekamera, slankt og lavt motordeksel og varme i bakruta, gir ypperlige siktforhold også bakover, heter det.

Da de første modellene i G-serien ble lansert i 2017, oppnådde G-serien en amerikansk designpris for «fremragende hyttedesign».

I Norge er Brubakken AS og Dagenborg Maskin AS forhandlere av Case anleggsmaskiner.

Forsiden nå