Volum-segmentet, for hjullasterskuffer som bygges av Pon på Berger, er 4500 til 8000 liter.Her står formann på sveiseverkstedet, Arild Berg, ved siden av en Pon-skuffe som er «Made in Norway».

Made in Norway

På Berger i Skedsmo kommune (Akershus) lages det anleggsutstyr på bestilling.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

- Vi produserer hjullasterskuffer fra bunn av og restaurerer/modifiserer alle typer skuffer etter kunders ønsker og behov. Sveiseverkstedet har i dag 14 dyktige ansatte som i tillegg til skuffer jobber med hurtigkoblinger og diverse spesialutstyr til anleggsmaskiner, sier formann Arild Berg på Pon Equipments sveiseverksted på Berger.

Det ga mange nye muligheter for sveiseverkstedet da Pon flyttet til nye og større lokaler på Berger etter 58 år i Brobekkveien i Oslo i 2016.

Istedenfor å sette bort mange ombyggingsjobber av maskiner og utstyr til andre, kunne Pon nå ta dem selv. Og i tillegg kunne sveiseverkstedet ta imot mange nye eksterne jobber.

- Vi har god kapasitet. Hos oss er nye kunder velkomne, smiler Berg.

Blant høydepunktene på verkstedet, er en kantpresse som kan knekke plater som er opp til seks meter brede. Pressen oppnår et trykk på 1000 tonn.

En annen maskin, er den store metall-skjæremaskinen som plasmaskjærer plater (nedsenket i vann) med opp til 40 mm tykkelse. Den kan også skjære plater med opp til 170 mm tykkelse ved hjelp av acetylengass.

Samtidig med at de nye lokalene ble åpnet i 2016, utnevnte Svenskt Stål AB (SSAB) Pon Equipment til «Hardox In My Body»-medlem i Norge.

Powered by Labrador CMS