DHL Express avvikler lastebiltransport til fordel for fly.
DHL Express avvikler lastebiltransport til fordel for fly.

DHL Express avvikler innenriks

DHL Express avvikler innenriks stykkgodstrafikk med bil og lastebil i Norge.

- Nå skal vi kun konsentrere oss om nasjonale og internasjonale ekspressleveranser, forteller adm. direktør Roger Kormeseth til AT.no i en prat på Transport & Logistikk på Gardermoen.

 

Kormeseth forteller videre:

- Dette er et ledd i vår strategi med økt fokus på kjernevirksomhet. Men endringen kommer også som følge av økt konkurranse fra blant andre Bring/Posten Norge, DB Schenker og Postnord/Tollpost Globe på innenriks bilekspress- og stykkgodstrafikk i Norge.

 

Fly blir kjernevirksomhet

 

DHL Express har de siste årene avviklet innenriks bilekspressvirksomhet i England, USA og Frankrike.

 

- Nå blir internasjonale og nasjonale ekspressleveranser med fly vår kjernevirksomhet, understreker Kormeseth.

 

Han forteller også at øvrig DHL-virksomhet i Norge, som Global Forwarding, DHL Freight og DHL Supply Chain, fortsetter som før.

Avviklingen av innenriks ekspress- og stykkgodsvirksomhet med lastebil i Norge starter i januar 2013 med planlagt avslutning i slutten av mai samme år.

 

Overflødige

 

Forandringen innebærer at flere tjenester i DHL Express blir overflødige. Kormeseth håper å tilby medarbeidere som berøres arbeidsoppgaver i andre deler av den norske DHL-organisasjonen.

 

- Vi skal også finne løsninger på allerede inngåtte kundeavtaler på innenriks stykkgods og bilekspress i Norge, sier Kormeseth.

Forsiden nå