NORGES NEST LENGSTE HENGEBRU: Den nye brua går over Rombaksfjorden og vil bli Norges nest lengste med totallengde 1.553 meter og midtspenn på 1.145 meter.

Klar for åpning etter hektisk sveising

Den spektakulære brua som gjør E6 18 km kortere, er snart ferdig.

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Sluttarbeidene på Hålogalandsbrua går etter planen, og Statens vegvesen har nå fastsatt åpningsdatoen: Søndag 9. desember. Det er statsminister Erna Solberg som står for den offisielle snorklippen av det som kommer til å bli Norges nest lengste hengebru.

– Etter flere års byggetid gleder vi oss nå til endelig å kunne overlate brua til trafikantene, og vi synes det er hyggelig at statsministeren har funnet tid til å være med på feiringen, sier regionvegsjef Torbjørn Naimak.

Sveisetrøbbel

KLAR FOR ERNA: Statsministeren blir piken på broen når Hålogalandsbrua skal åpnes i desember.

På grunn av store utfordringer med sveisearbeidet er bruprosjektet forsinket, og det har i de siste vært hektisk aktivitet på brua rett nord for Narvik i Nordland.

Før man kan få asfalten på plass og bli ferdig med det som gjenstår av arbeid på Hålogalandsbrua, er det helt avgjørende at man blir ferdig med innvendige sveisearbeider av bruelementene. Så sent som i midten av august gjenstod ca. 25 prosent av sveisingen.

Nå er imidlertid situasjonen under kontroll, opplyser Statens vegvesen.

18 km kortere

Dagens E6 fra Narvik til Bjerkvik er svingete og har dårlig standard. I stedet for utbedring vedtok Narvik kommune ny trasé med bru fra Karistranda over til Øyjord og ny veg derfra til Stormyra.

Dette alternativet vil gjøre E6 18 km kortere til/fra Narvik mot nord.

Hålogalandsbrua over Rombaksfjorden vil bli Norges nest lengste med totallengde 1.553 meter og midtspenn på 1.145 meter.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS