Maskinføreren ble lettere skadet da maskinen veltet med på kaia under lasting av skrapmetall.

Lastet metalskrap - nå blir den en del av lasten

En Komatsu PC600LC falt ned på kaia i Storeidøya utenfor Leknes (Lofoten) da den løsnet fra svingkransen mens den lastet skrapmetall på et skip den var montert på.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Hendelsen skjedde sent fredag 24. april. Maskinen var festet til frakteskipet «Hav Atlantic» som er registrert på Færøyene.

Maskinføreren ble fraktet til sykehus etter velten og omtales som lettere skadet av Lofotposten (krever abonnement).

Komatsuen ble liggende delvis på kaia og delvis på skipet etter velten. Leknes Maskin & Transport AS fikk jobben med å fjerne gravemaskinen. Jobben med å løften den helt ned på kaia ble utført lørdag 25. april. Maskinen skal ha veid ca. 50 tonn som den lå.

Leknes Maskin & Transport AS løftet Komatsu-en ned på kaia lørdag 25. april. Den skal være med skipet den falt av, etter at forsikringsselskapet har sagt sitt om hva som skal skje videre med maskinen.

- De skal ha den med seg, men først må den demonteres. Men om den blir skrapjern er jeg usikker på. Det er en del skader. En del bolter er knekt av, hytta har fått skadet og det er sikkert en del ting til, sier Stig Johansen, daglig leder i Leknes maskin og transport, til Lofotposten (krever abonnement).

Arbeidstilsynet er varslet om hendelsen.

Powered by Labrador CMS