Adm. direktør Hans Ellingsen, Norsecraft AS (t.v) og Petter Granaas, Geodesie Gruppen AS, ved signering av kjøpskontrakten.
Adm. direktør Hans Ellingsen, Norsecraft AS (t.v) og Petter Granaas, Geodesie Gruppen AS, ved signering av kjøpskontrakten.

Norsecraft kjøper Geodesie Gruppen

Tirsdag 20. april ble det inngått avtale om at Norsecraft AS overtar Geodesie Gruppen AS. Kjøpet innebærer at Norsecraft overtar all virksomhet i Geodesie Gruppen i Norge og i Sverige fra 1. mai 2010, opplyser adm. direktør Hans Ellingsen i Norsecraft AS.

Geodesie Gruppen er et avansert selskap innen måleteknikk med oppdrag for entreprenører, arkitekter og eiendomsutviklere. Selskapet som ble etablert i 1988 og har syv ansatte, arbeider både i Norge og Sverige. Geodesi Gruppen har sentral godkjenning Utf.115.3 og Pro.115.3, og selskapet utfører alle typer målinger innen områdene tunnel, bygg/anlegg, bruer, vei og landmåling. 

Styrker kompetansen

- Kjøpet er et ledd i Norsecrafts satsing på salg av Topcon maskinstyring og innebærer en styrking av kompetansen innenfor geodesi/landmåling/maskinstyring for begge selskapene, sier Ellingsen. - Norsecraft vil i fremtiden fortsatt selge Topcon maskinstyring som et av sine viktigste satsingsområder. Geodesie Gruppen vil levere landmålingstjenester samt tjenester i forbindelse med maskinstyring som brukerstøtte, dataoverføring og kontrollmålinger til alle kunder i Norge og Sverige.

Beholder navnet

Geodesie Gruppen vil beholde navnet og være et heleid datterselskap av Norsecraft. Selskapet vil bli ledet av tidligere eier og daglig leder, Petter Granaas, og samlokaliseres med Norsecraft på Vøyenenga i Bærum. Innflyttingsdato er fredag 30. april.

Norsecraft AS ble etablert i 1980 med hovedkontoret på Vøyenenga i Bærum og avdelingskontor i Stavanger og Trondheim. Norsecraft har 25 ansatte og et landsdekkende service- og forhandlernettverk. Selskapet forhandler Topcon maskinstyring (GPS utstyr), Lincoln sentralsmøring, Dafo brannslukking og Dopag to-komponent blandesystemer.

Forsiden nå