Konserndirektør boligutvikling Arne Baumann i Obos (t.v.) og konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke signerte M17-kontrakt på rivetomta.
Konserndirektør boligutvikling Arne Baumann i Obos (t.v.) og konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke signerte M17-kontrakt på rivetomta. (Foto: Veidekke)

Tidenes største boligoppdrag for Veidekke

Veidekke har skrevet kontrakt med M17 Utvikling AS (50/50 Obos og Veidekke Eiendom) om å bygge boligprosjektet Middelthunet med 329 leiligheter på Majorstua i Oslo.

Oppdraget er verdt drøyt en milliard kroner. I løpet av fem måneder ble det solgt boliger for 1,6 milliard kroner i prosjektet.

- Det har vært enorm interesse for boligene. På første salgstrinn ble 42 av 46 leiligheter revet vekk i løpet av halvannen time, og på andre salgstrinn ble alt utsolgt i løpet av en time. Status nå er at 185 av 235 er solgt. Selv om siste bygg med 94 boliger først legges ut for salg på nyåret, setter vi i gang byggingen av hele prosjektet nå, sier konserndirektør boligutvikling Arne Baumann i Obos.

På Middelthunet erstattes Nordeas gamle hovedkontor med hjem som gir lys i vinduene og liv i gatene også etter kontortid.

Slik skal M17-prosjektet se ut om få år. Illustrasjon: Veidekke

- Vi er stolte over prosjektet som vi har utviklet i tett og godt samarbeid med Obos, helt fra vi kjøpte tomten sammen i 2011. Dette er den største byggekontrakten for et boligprosjekt i Veidekkes historie, og det er så langt vi vet også Norges største. Vi gleder oss til endelig å komme i gang med byggingen, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson i Veidekke.

Prosjektet Middelthunet består av tre bygg på henholdsvis 10, 12 og 14 etasjer over en parkeringskjeller, totalt 45.500 m2 BTA inkludert en barnehage. De 329 leilighetene varierer i størrelse fra 43 til 390 m2.

Prosjektet blir gjennomført fossilfritt (rive- og byggearbeidene). Rivearbeidene er kommet langt, mens grunnarbeidene starter i oktober/november 2019. Leilighetene er planlagt ferdigstilt i løpet av 2022.

Forsiden nå