Jon Molnes ivrer sterkt for å komme transportkriminaliteten til livs.

Transportkriminaliteten i «sjakk matt»

- Det er ikke de utenlandske sjåførene som skal tas. Men derimot det internasjonale nettverk med mafiastruktur.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Det understreket Jon Molnes på Schenkers seminar nylig med fokus på fremtidens logistikkutfordringer.

Den tidligere politimannen leder den nye krimenheten i Statens vegvesen, en enhet for å bekjempe organisert transportkriminalitet.

Han fremhevet også at det er små straffer og stor mulighet til fortjeneste for organiserte kriminelle som driver lyssky virksomhet.

- En slik situasjon vil alltid tiltrekke seg kriminelle. Nå skal transportkriminaliteten settes i «sjakk matt», sa Molnes.

Han understreket også transportkjøpers bestilleransvar med å være bevisst på hvem en kjøper tjenester av.

Innen tungtransporten har teknisk manipulering, forfalskninger av førerkort og kompetansebevis for yrkessjåfører pågått lenge. Det samme gjelder å utnytte smutthull i regelverk for å få økonomisk gevinst.

– Det er ikke sjåføren vi først og fremst vil til livs, men transportkriminalitetens bakmenn, understreker Molnes og fortsetter: - Enheten skal ikke være involvert i utekontroller, men vil derimot jobbe med innhenting av informasjon og forme et bak-apparat som kan se grundigere på regelbrudd i trafikken. Vi vil for eksempel kunne gå mer i dybden hvis det avdekkes forhold som brudd på kjøre- og hviletid og ulovlig kabotasje. Dette gir oss større mulighet til å se på historikken til det aktuelle selskapet i stedet for å bare straffe sjåføren, sier Molnes.

Det er etablert egen tipstjeneste om juks, svindel og kriminelle handlinger. Send epost til: krimtips@vegvesen.no

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS